image
 |  4 21 Серпня 2020 | 14:23

Опозиція Білорусі не планує виводити країну з Союзної держави з Росією

Прихильність зовнішньополітичному партнерству незмінна, кажуть в координаційній раді опозиції.

Опозиція Білорусі не збирається переглядати відносини з Росією, заявив російському агентству "Інтерфакс" член президії координаційної ради опозиції Павло Латушко. 

"Всі ці фейки про те, що ми нібито збираємося виходити з Союзної держави, будувати стіну на кордоні з Росією, це все абсолютна брехня! Ми ніколи не розглядали та не приймали таких програм і не збираємося. Прихильність зовнішньополітичному партнерству незмінна. Питань зовнішньої політики взагалі немає на порядку ради", - сказав він.

Рада концентрується виключно на внутрішньополітичних справах, сказав Латушко.

"Наш порядок включає вимоги проведення розслідування всіх фактів насильства, правову оцінку, звільнення всіх політв'язнів і проведення чесних виборів. Все", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден погодився балотуватись у президенти США від демократів

Латушко спростував виклик до Слідчого комітету Білорусі заперечує інформацію про нібито виявленні у нього вдома якогось "компромату".

"Ніхто мене не викликав, ні дзвінком, ні порядком. Це неправда", - сказав опозиціонер. "Слідчі вчора проводили дізнання поруч з моїм будинком за фактом вандалізму на фасаді. Додому вони не заходили. Мій адвокат був з ними".

Як повідомлялося, країни ЄС відмовилися визнавати вибори в Білорусі. Литва вводить персональні санкції щодо президента Олександра Лукашенка і ще 31 чиновника.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити