image
 |  0 4 Січня 2019 | 21:42

Оприлюднили програму отримання Томосу

Офіційна делегація України на чолі з президентом Петром Порошенком 5-6 січня здійснить робочий візит до Турецької Республіки для отримання томосу.

Про це повідомляє  прес-служба Верховної Ради. 

Зазначається, що в делегації також візьмуть участь митрополит Київський і всієї України Епіфаній та спікер парламенту Андрій Парубій. 

Програмою візиту до Стамбула передбачено 5 січня зустріч Порошенка і Парубія з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом та Вселенським патріархом Варфоломієм. 

Учасники делегації візьмуть участь у церемонії підписання томосу Вселенським патріархом та в молитві у Патріаршому Храмі Св.Георгія. 

По завершенню процедури прозвучать заяви. 

6 січня президент України та члени делегації візьмуть участь у церемонії вручення томосу, Божественній Літургії (буде спільне відправлення Вселенським патріархом Варфоломієм і Митрополитом Епіфанієм), та церемонії освячення води у затоці "Золотий Ріг". 

Нагадуємо: 

11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтвердив намір надати томос для автокефалії української церкви.  

15 грудня у Києві відбувся Об’єднавчий Собор Українського Православ’я, де 192 делегати обрали митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через томос для України Кіріл пригрозив Вселенському Патріарху «Страшним судом»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити