image
 |  2 26 Листопада 2018 | 23:59

Опублікували текст закону «Про введення воєнного стану в Україні»

Офіційний портал Верховної ради України опублікував прийнятий 276 голосами "за" Закон про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" №9338.

"Відповідно до пункту 31 частини першої статті 85 Конституції України, статті 5 Закону України "Про правовий режим воєнного стану" Верховна Рада України постановляє:

1. Затвердити Указ Президента України від 26 листопада 2018 року № 393 "Про введення воєнного стану в Україні" з таким застереженням: воєнний стан вводиться в Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

2. У період дії воєнного стану, введеного зазначеним Указом Президента України,часткова мобілізація оголошується Президентом України у строки і в обсягах відповідно до загроз національній безпеці і обороні України.

3. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування", - вказано у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада ввела воєнний стан в 10 областях України

Як нагадує у зв’язку з цим агентство УНІАН, Президент України Петро Порошенко заявив, що військовий стан в ряді областей буде введено тільки у разі наземної операції регулярних військ РФ за межами операції Об'єднаних сил та незаконно анексованого Криму.

«Наголошую, що особливий (воєнний – УНІАН) стан буде введений лише у випадку наземної операції регулярних військ РФ за межами операції Об’єднаних сил і за межами незаконно анексованого Криму», - зазначив він.

За словами Порошенка, якщо спільними зусиллями вдасться уникнути наземної російської воєнної агресії, то не буде запровадження обмеження прав і свобод.

«А в указі я попросив дати право президенту – як тільки російський солдат перетне кордон, я не буду втрачати жодної секунди для того, щоб забезпечити захист української землі», - додав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські кораблі в Азові атакував російський винищувач

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити