image
 |  32 8 Серпня 2023 | 23:31

Організували злочинну групу: на Волині почали судити депутата міськради

У Ковелі відбулося підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за фактами складання та видачею підроблених офіційних документів, незаконного переправлення військовозобов’язаних осіб через державний кордон України.

Про це йдеться в ухвалі Ковельського міськрайонного суду від 2 серпня, - пише Ковель медіа.

З відкритих судових джерел відомо, що на лаві підсудних – четверо обвинувачених: Рудь Юрій Євгенович, Павленко Павло Миколайович, Папян Гурген Размікович та Салуха Олександр Петрович.

Злочинну групу правоохоронці затримали у Ковелі 8 березня 2023 року за незаконний «трансфер» чоловіків призовного віку за кордон.

Юрій Рудь є депутатом Ковельської міської ради двох останніх скликань, наразі він – член депутатської фракції ВО «Батьківщина», з 1996 року і по даний час працює лікарем-ендоскопістом відділення функціональної діагностики Ковельського МТМО.

Особисто його обвинувачують за ч. 2 ст. 358 (Підроблення документів), ч. 1 ст. 362 (Несанкціоновані зміна, знищення або блокування інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах чи комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї), ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинені організованою групою) Кримінального кодексу України.

Відомості про правопорушення були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12022030000000327 ще 29 листопада 2022 року.

Ухвалами слідчого судді від 9 березня 2023 року відносно ділків було застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою із визначеною заставою у розмірі 214 тис. 720 гривень кожному. Всіх їх звільнили з-під варти після внесення застави.

Незважаючи на проведення слідства, підозрюваний Юрій Рудь навіть брав участь у пленарних сесійних засіданнях Ковельської міської ради 27 квітня та 2 червня.

Обвинувачені та їх захисники у підготовчому судовому засіданні не заперечували проти призначення судового розгляду кримінального провадження у відкритому судовому засіданні.

Крім того, прокурор заявив клопотання про продовження строку відсторонення Юрія Рудя від посади лікаря-ендоскопіста Ковельського МТМО. Обвинувачений з адвокатом заперечували щодо задоволення клопотання, однак суд його схвалив.

Суддя Андрій Чалий постановив призначити судовий розгляд у кримінальному провадженні на 10 серпня 2023 року на 14:00 в залі судових засідань Ковельського міськрайонного суду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити