image
 |  2 30 Листопада 2021 | 14:53

Освітяни Волині судяться з роботодавцями через відсторонення від роботи

Ковельський міськрайонний суд протягом дев’яти днів зареєстрував від працівників освіти 10 позовних заяв на своїх роботодавців.

Про це «Ковель media» стало відомо з власних джерел.

Освітянки (позивачами є жінки) просять визнати незаконними та скасувати накази про своє відсторонення від роботи, деякі з них вимагають грошову компенсацію за вимушений прогул, а одна жінка – ще й моральну шкоду.

Позови подали дві працівниці школи №2, педагоги з ліцею №11 та школи №9 міста Ковеля, Гішинської гімназії Ковельської територіальної громади, Люблинецького ліцею Волинської обласної ради, а також троє працівниць дитячого садка №11 та одна із дитсадка №14 «Перлина» міста Ковеля.

Відповідачами є адміністрації школи №2, ліцею №11 та Люблинецького ліцею Волинської обласної ради, в усіх інших справах – управління освіти виконавчого комітету Ковельської міської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку розпродують автобуси «Богдан»

Педагоги зі школи №2 та Гішинської гімназії, крім визнання незаконним і скасування наказу про відсторонення від роботи, просять стягнути заробітну плату за час відсторонення, а в останньому випадку – моральну шкоду.

Позовні заяви розглядають судді Сергій Панасюк, Тетяна Денисюк, Петро Бойчук, Ірина Логвинюк та Юлія Волкова.

Нагадаємо, 5 листопада цього року на брифінгу у Волинській ОДА головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко заявила, що з 8 листопада освітяни та працівники державної служби, які не пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, будуть відсторонені від роботи без збереження заробітних плат (з 8 листопада Волинь перейшла у «червону» зону епіднебезпеки).

Також на брифінгу заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук наголосила:

Відповідно до Наказу обов’язковим щепленням проти COVID-19 підлягають працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів та закладів освіти. Цей перелік визначений МОЗ у першу чергу для забезпечення безперебійної та безпечної роботи органів виконавчої влади на національному та місцевому рівнях та закладів освіти.

Не можуть бути відстороненими від роботи працівники, які мають протипоказання до вакцинації та надали відповідний медичний висновок, виданий закладом охорони здоров’я, а також ті, хто отримав принаймні одну дозу вакцини проти COVID-19.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити