image
 |  11 28 Вересня 2021 | 12:32

Пам’ятник Бандері у Луцьку: міськрада планує оголосити конкурс

У Луцьку планують оголосити відкритий конкурс на встановлення пам’ятника одному з ідеологів та теоретиків українського націоналістичного руху Степану Бандері.

Про це йдеться у проекті рішення виконавчого комітету.

Попередньо відомо, що місцем будівництва пам’ятника є історична частина міста у сквері між будинками по вулиці Лесі Українки 16а та 24 (між будівлею Луцького міськрайонного суду та центром підтримки користувачів компанії "Сіті Кард Систем").

Конкурс триватиме з 20 жовтня 2021 року до 20 березня 2022 року. Конкурсні заявки можна подавати з 1 листопада до 11 січня 2022 року.

Призовий фонд складає 45 тисяч гривень. Перше місце – 20 тисяч гривень, друге – 15 тисяч гривень, третє – 10 тисяч.

Зазначимо, що 30 липня Луцька міська рада в особі міського голови, громадська організація «Волинське Братство ветеранів ОУН-УПА імені полковника Клима Савура» та Луцька міська організація ВО «Свобода» підписали меморандум щодо спорудження пам’ятника провіднику ОУН Степану Бандері в місті Луцьку до 31 грудня 2023 року.

Тоді сторони узгодили подальший комплекс заходів для реалізації проєкту, а саме:

- не пізніше 15 вересня 2021 року оголосити конкурс на ідею пам’ятника Степану Бандері;

- до комісії з проведення конкурсу включити по одному представнику від Братства ветеранів ОУН-УПА імені полковника Клима Савура та Луцької міської організації ВО «Свобода» та до 15 грудня 2021 року оголосити результати;

- не пізніше 30 грудня 2021 року замовити проєктно-кошторисну документацію на спорудження пам’ятника;

- при підготовці проєкту рішення міської ради про бюджет на 2022 рік передбачити кошти на будівництво пам’ятника Степану Бандері;

- реалізувати наміри та завдання, передбачені в Меморандумі, до 31 грудня 2023 року, до 115-річчя від дня народження Степана Бандери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку натовп людей штурмує магазин секонд-хенду (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити