image
 |  0 13 Листопада 2020 | 21:20

Пара павіанів-гамадрилів Соня і Дюк оселились у Луцькому зоопарку (ФОТО)

Зоопарк Біопарк, що в Одесі, презентував Луцькому звіринцю пару павіанів-гамадрилів. Тварини уже адаптувалися в новій домівці.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь» з посиланням на Луцький зоопарк.

Минулого року Луцький зоопарк відзначав своє 40-річчя. У якості подарунку із Зоопарку Біопарк, що в Одесі, отримав самку павіана гамадрила. Одразу забрати тварину до Луцька не було змоги, адже у звіринці готували новому мешканцю вольєр.

Проте пандемія, і недоотримання коштів через вимушене закриття, й обмеження у переміщенні країною та наданні інших послуг, зокрема й будівельних, внесла корективи у наші плани. Тому презент Луцький зоопарк забрав лише зараз. Однак у цій затримці із переселенням з Одеси до Луцька є позитив. Минулого року звіринцю подарували одну самку, а цього року ще й самця. Відтак у Луцькому зоопарку оселилась пара павіанів гамадрилів.

Мавпочок звати - Соня і Дюк. Зміну проживання тварини перенесли нормально.

Довідково: Павіан гамадрил, або плащоносний павіан – мавпа роду павіанів, підряду вузьконосих мавп. Гамадрили мешкають на відкритих місцевостях Африки та Азії. Співіснують у великих стадах 100-150 голів. Мешкають у різних місцях, включаючи савани, луки, чагарники, степи, напівзасушливі ліси та пів пустелі. Основні особливості всіх місць існування наявність води та спальні місця, для цього тварини використовують великі дерева чи скелі. Ситуативно можуть нападати на плантації. Вага гамадрилів павіанів – від 10 до 31 кг, самиці приблизно від 10 до 15 кг. Волосяний покрив варіюється за кольором від жовтого до червонуватого, та від оливково-сірого до чорного.

Молоді тварини завжди виразно забарвлені, зазвичай мають чорне хутро, але у деяких видів коричневе або коричнево-червоне. У самців може бути помітна грива. Обличчя майже оголене, а долоні та підошви стоп абсолютно голі. Обличчя довге. Верхні ікла довгі. Ці тварини рухливі, проходять кілька кілометрів за один день, щоб знайти їжу. Соціальні групи завжди вночі повертаються до спальних місць. Їдять в основному фрукти, але будуть їсти майже все, що їстівне, включаючи траву, листя, бутони, квіти, насіння, яйця, комах та м'ясо.

У складі роду павіанів – 5 видів: павіан бабуїн, павіан анубіс, павіан гамадрил, павіан гвінейський, павіан ведмежий .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку через карантин «вихідного дня» відмінять екскурсію в музеї

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити