image
 |  0 12 Січня 2020 | 19:42

Напpужений Іpан: парламент підтримав КВІР, а студенти пpодовжили антиуpядові пpотести

Парламент Ірану висловив підтримку Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) попри збитий літак МАУ, який виконував рейс із Тегерана до Києва.

Про це пoвідoмляє «Укpінфоpм» з посиланням на Mehr.

«Ця помилка є величезною втратою, але вона не повинна стати підставою для того, щоб забувати про самопожертву КВІР, який завжди захищав нашу країну», - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що 12 січня в Ірані відбулося екстрене закрите засідання парламентаріїв із командувачем КВІР Хусейном Саламі.

Тим часом, за повідомленням «Deutsche Welle», В Ірані другий день поспіль тривають антиурядові акції протесту, організовані студентами. У неділю, 12 січня, антиурядові виступи молоді відбулися поблизу як мінімум двох університетів, повідомляють іранські ЗМІ.

За цими даними, до демонстрацій приєдналися сотні учасників. Нинішні акції відбулися попри те, що напередодні поліція Ірану розігнала учасників аналогічних виступів, застосувавши проти них сльозогінний газ.

У рамках мітингів відбулися жалобні заходи через загибель 176 пасажирів та членів екіпажу лайнера авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ), помилково збитого 8 січня іранськими військовими.

Також мешканці Тегерану розвісили траурні плакати на знак солідарності з родичами жертв аварії Boeing 737 по всьому місту. На всіх плакатах нанесені написи: «Ми всі співчуваємо» і «Співчуття сім'ям загиблих».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через збитий український літак в Ірані розпочалися протести, які підтримали місцеві ЗМІ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити