image
 |  4 26 Березня 2019 | 21:36

Партія Гриценка приховала, де взяла та куди витратила більше 20 мільйонів

Політична партія "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка у звітах за рік за IV квартал 2018 року не вказала, від кого отримала фінансові внески й на яку суму. 

Про це повідомляє громадський рух "ЧЕСНО", пише УП

Згідно із законом, фінансові звіти політичних партій повинні містити детальні дані про кожен внесок на користь партії та про її видатки, які теж відсутні у фінзвіті "Громадянської позиції".

У звіті партії лише зазначено, що протягом IV кварталу її загальний бюджет становив 23,8 мільйона гривень. Фізичні особи сплатили партії 972,8 тисячі гривень, а юридичні – 22,8 мільйона гривень. Таким чином, внески на користь "Громадянської позиції" в IV кварталі 2018 року були в 10 разів більшими, ніж за попередні 2,5 роки

У звіті також відсутня інформація про здійснені платежі з рахунків партії. Вказано лише, що на рахунки фізичних осіб політсила перерахувала 3,2 мільйона гривень, на рахунки юросіб – 18,3 мільйона.

"Можемо лише здогадуватися, що частину цих грошей витратили на розміщення зовнішньої реклами в жовтні-грудні 2018 року", – йдеться у матеріалі.

Активісти кажуть, що просили Нацагентство з питань запобігання корупції надати копію оригіналу звіту з даними про внески і видатки. У відповідь агентство повідомило, що в оригіналі цієї інформації немає.

Також "ЧЕСНО" зверталось до "Громадянської позиції" із проханням прокоментувати ситуацію й надати фінансовий звіт, однак партія проігнорувала запит.

За підрахунками активістів, Анатолій Гриценко від дня реєстрації в ЦВК до 17 березня витратив на телерекламу 36,5 мільйона гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти Кошулинського запускають фейкові чорнушні «новини», — прес-секретар ВО «Свобода»

Нагадаємо:

Перший тур виборів президента відбудеться 31 березня, другий – 21 квітня. Участь в них візьмуть 39 кандидатів.

За даними дослідження КМІС, проведеного 14-22 березня, лідером серед кандидатів у президенти є Зеленський, за якого готові віддати свої голоси 32,1%. Порошенка і Тимошенко підтримують 17,1% і 12,5% відповідно.

Анатолій Гриценко, за результатами соцопитувань, входить у ТОП-5 кандидатів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити