image
 |  0 7 Вересня 2022 | 14:54

Партія ОПЗЖ виконувала завдання кремля

Наближені особи до керівництва забороненої партії "Опозиційна платформа – За життя" управляли енергокомпанією, підконтрольною Російській Федерації.

Підприємство входило до структури кремлівської промислово-фінансової групи "Роснефть" і займалось постачанням електроенергії. Про це повідомила Служба безпеки України у середу, 7 вересня.

Частину одержаних прибутків переправляли в РФ для фінансування бойових дій проти українських військ.

Прізвищ правоохоронці не називають.

У травні СБУ заблокувала роботу енергокомпанії. А понад 23 млн грн активів арештували.

Кошти передали до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). Їх спрямують на оборону.

Також правоохоронці з'ясували, що афілійована з ОПЗЖ комерційна структура отримувала фінансування від "Роснефть" на ведення нафтопереробного бізнесу в Україні в інтересах Росії.

Через підконтрольну енергокомпанію її російські бенефіціари блокували роботу Лисичанського НПЗ у 2013 році. Це призвело до різкого скорочення виробництва пального і створення його штучного дефіциту на українському ринку.

"У подальшому представники РФ використовували факт зупинки нафтопереробного заводу для розхитування внутрішньо-політичної обстановки в нашій державі", – пише СБУ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити