image
 |  4 23 Серпня 2019 | 20:19

Патрульні виписали перший штраф власнику «євробляхи» за новим законом

Ввечері 22 серпня біля Кропивницького патрульні виписали, ймовірно, перший штраф власнику “євробляхи” за порушення митних правил після завершення періоду розмитнення.

Про це у відеозверненні повідомив лідер “євробляхерів” Олег Ярошевич у Facebook.

За його словами, оформили протокол на водія Opel Astra на єврономерах, якого зупинили на трасі Київ-Знам’янка на посту “Олександрівка”.

Згідно з повідомленням, автомобіліста оштрафували на 8,5 тисячі гривень, тобто на п’ятсот неоподатковуваних мінімумів, згідно з КУоАП ст. 121 п. 8.

Ярошевич розповів, що у цьому пункті було зупинено загалом близько десяти “євроблях”. При цьому всі вони отримали раніше інструкції від адвокатів і не були оштрафовані. Водночас, за його словами, під штраф підпав водій, який не був знайомий з порядком дій у подібних ситуаціях.

Ярошевич заявив, що адвокати тепер будуть оскаржувати накладення штрафу, бо начебто правоохоронці діяли з порушеннями.

Зазначимо, що представник президента Руслан Рябошапка заявив про те, що патрульні поки не можуть притягати до відповідальності власників “євроблях”, тому що у них немає доступу до баз ДМС.

Читайте також: З'явилося відео, як у Луцьку п’яний начальник патрульної поліції кинув гранату у приміщенні УПП

Після цього голова Державної митної служби Максим Нефьодов заявив, що поліція має митні бази для штрафування “євроблях”. Тобто власникам ввезених з порушеннями авто загрожують серйозні штрафи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити