image
 |  2 3 Жовтня 2020 | 19:09

Пенсіонери витрачають критично велику суму на теплопостачання

Частка витрат на послуги теплопостачання від середньомісячного доходу для людей похилого віку становить близько 25 %, що є критично великим рівнем. Для домогосподарств цей показник становить 11%.

Про це йшлося під час круглого столу "Соціальний захист людей похилого віку".

"За результатами проведеного аналізу, НКРЕКП бачить, що однією з основних проблем для вразливих верств населення є доступність комунальних послуг", - сказала член Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Ольга Бабій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецькі на Волині: як працівники скандальної фірми кладуть асфальт просто в багнюку (ВІДЕО)

У Нацкомісії зазначають, що поряд із наданням субсидій слід впроваджувати заходи з енергоефективності як з боку населення так і ліцензіатів НКРЕКП, налагоджувати комунікації між надавачем комунальної послуги та споживачем. Такі заходи мають стати основою для зниження фінансового тягаря для населення.

Для малозабезпечених верств населення та індивідуальних побутових споживачів діє система блочних тарифів на електричну енергію, що дозволяє населенню економити її споживання - 0,9/1,68 грн з ПДВ за 1 кВТ год.

Частка витрат на електричну енергію у середньомісячному доході домогосподарства становить 1,2 %, що у три рази нижче ніж відповідний показник по країнам Центрально-Східної Європи.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити