image
 |  11 22 Серпня 2023 | 18:03

Пентхаус або таунхаус: чим відрізняються ці типи житла і який обрати

Купівля будинку дозволяє реалізувати мрію про комфортне сімейне гніздечко. На вітчизняному ринку можна знайти будь-які варіанти, тому вибір залежатиме виключно від переваг покупця. Необхідно приділити увагу розташуванню та інфраструктурі об'єкта. У той же час тип нерухомості також впливатиме на вибір. На сайті LaVida можна знайти варіанти, які будуть відповідати найжорсткішим критеріям відбору. Кожна пропозиція в каталозі детально описана та має якісні фото, що дозволить розібратися у всіх нюансах перед початком оформлення угоди.

Вибираючи пентхаус або таунхаус, необхідно визначитися зі значенням даних термінів. Останній є багатоквартирним комплексом. Будівля розділена на житлові блоки з кількома рівнями, а кожен власник має окремий вхід. У той же час квартири мають єдині внутрішні стіни. Кількість секцій може бути зовсім різною. У таунхаусі може бути від 2 до 12 блоків, залежно від особливостей проекту. Кожен власник апартаментів матиме власне місце для паркування та доступ до присадибної ділянки.

Чим відрізняється пентхаус від таунхауса? Перший є елітною квартирою, яка розташована на верхньому поверсі будівлі. Така квартира часто відкриває доступ до відкритої тераси, відрізняючись панорамним склінням. У власників може бути доступ до даху, який облаштований для комфортного та безпечного відпочинку. Це елітний поверх, який відрізняється відповідною ціною, яку належить заплатити за відсутність сусідів зверху та шикарний вигляд. Тепер питання, що таке пентхаус та таунхаус, стає зрозумілішим.

Різниця між таунхаусом та пентхаусом

Основна відмінність полягає у розташуванні об'єктів. Пентхаус є квартирою, яка займає верхній поверх. Пентхаус чи таунхаус – у чому різниця? Таунхаус є частиною будинку, розташованого на земельній ділянці. Такий об'єкт, який має всього два власники, називають дуплекс.

Особливості пентхаусів

Елітні апартаменти можуть бути однорівневими чи дворівневими. Також вони можуть мати вихід на дах. Площа зазвичай складає від 100 до 400 квадратних метрів. Пентхауси цікаві тим, що відрізняються величезною площею, а також більш ергономічним плануванням. Це дозволяє реалізувати нестандартні варіанти інтер'єру. Ціна пентхаусів буде відповідною. Часто квартири на верхніх поверхах доповнюють бібліотеками, спортивними залами, басейнами тощо.

Серед ознак пентхаусів слід виділити:

  • розташовується на останньому поверсі будівлі;

  • вирізняється великою площею;

  • має панорамне скління;

  • відкривається чудовий вигляд;

  • є окремий ліфт чи персональний вхід.

Популярність таких об'єктів зростає. Це не дивно, оскільки вони забезпечують власників чудовим рівнем безпеки та затишку, а також дозволяють наголосити на власному статусі.

Особливості таунхаусів

Цей формат нерухомості особливо популярний у європейських країнах. Він є чимось середнім між окремим будинком і міською квартирою. Об'єкт має кілька блоків, які об'єднані загальними стінами. У той же час кожен власник має власний вхід до квартири. Планування передбачає розміщення на першому поверсі кухні та вітальні. Спальні кімнати, а також дитяча кімната або кабінет знаходяться на другому поверсі. На кожному з поверхів розташовується санвузол.

Таунхауси можуть бути одноповерховими, що залежить від особливостей планування. Традиційно такі об'єкти відрізняються доступнішою вартістю. Під одним дахом зазвичай селиться кілька сімей родичів чи друзів, що забезпечує ще більший комфорт від спільного проживання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити