image
 |  4 19 Квітня 2021 | 09:04

Переможемо і цю навалу, – Епіфаній про російську агресію

Російська влада поширює "вірус страху" щодо України. Але страхом не перемогти.

Про це заявив у мережі Facebook предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) митрополит Епіфаній.

"У ці квітневі дні ми входимо у восьмий рік війни... Сусід-агресор добре знає, що протягом усього цього часу українці виявили таку силу духу та єдності, якої мало хто від нас очікував. Нас не знищили обстріли й не зламала брехня агресора. Тож уже вкотре в паніці російська влада ширить "вірус страху", який століттями вирощує й культивує у підвладних їй сама, – погрожує знищити, брязкає зброєю, збільшує психологічний тиск", – написав він.

Предстоятель ПЦУ підкреслив, що страх – "дійсно небезпечний "вірус", але це "всього лиш інструмент, яким агресор хоче підкорити" українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму російські окупанти розгорнули масштабний військовий табір (ФОТО)

"Не бійтеся! Не падайте духом! Ми – сильний народ і вміємо долати виклики. Пригадайте події 2014 року, як тоді поширювали "вірус страху", але перед лицем справжньої небезпеки страх зник, натомість молитви церков та єдність народу, сила армії та мудрість дипломатів стали стіною супроти планів агресора. Як результат – ми зберегли державність, вибороли духовну незалежність, увічнену в томосі, завоювали міжнародну підтримку, виховали сильну молодь, зуміли сформувати потужну оборону на лінії фронту й у серцях мільйонів співвітчизників", – пояснив Епіфаній.

Він зазначив, що ПЦУ "молиться за визволення від чужинців".

"Українська церква – з українським народом", – заявив предстоятель Православної церкви України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти знову вбили українського захисника, ще одного поранили

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити