image
 |  349 4 Вересня 2024 | 18:16

Перестановки в уряді - фальш і цинізм режисера

Перестановка ліжок у борделі не вирішує його головної проблеми - неефективного функціонування. Така думка виникає після перегляду циркового шоу з так званим перезавантаженням уряду.

Не можу стримати обурення від фальші та цинізму режисерів цього спектаклю. В Україні періоду правління монобільшості Зеленського уряд давно перетворився у безпорадний аморфний придаток Офісу президента. Депутати навіть не здатні викликати міністрів та прем'єра Шмигаля у сесійну залу і вимагати звіт про виконану роботу. Хоча мають на це право згідно закону. Яке жалюгідне видовище!

Тож не варто тішити себе ілюзіями, що зараз відбувається кадрове оновлення уряду і його наповнення потужними професіоналами. Ні, зараз ми спостерігаємо конвульсії минулої суб'єктності парламенту на тлі небаченої концентрації влади в одному центрі.

За всіма цими перестановками в Кабміні стоїть один режисер з вулиці Банкової. І його прізвище - не Зеленський. Цим ляльководом є Андрій Єрмак.

Без звільнення Єрмака усі перестановки і призначення міністрів є окозамилюванням і фікцією. Насправді, кого б не ставили зараз на посади в уряді, ситуація в державі не зміниться. Бо зараз міністром можуть призначити тільки людину, яка лояльна і віддана Андрію Єрмаку. Істинне оновлення Кабміну може відбутися тоді, коли він відновить свою правосуб'єктність і незалежність від Офісу президента. На жаль, жодних ознак, що це станеться найближчим часом, я не бачу.

Анатолій Вітів, голова Волинської «Свободи», народний депутат України VII скликання, депутат Волинської обласної ради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити