image
 |  108 11 Жовтня 2024 | 12:33

Персонал волинського медзакладу навчався та вдосконалював свої навички з надання екстреної медичної допомоги травмованим пацієнтам

10 жовтня навчально-тренувальний відділ КП "Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" провів навчання для фельдшерів та водіїв Камінь-Каширського відділення екстреної медичної допомоги. Головною метою заходу є повторення та удосконалення практичних навичок з надання екстреної медичної допомоги травмованим пацієнтам.

Про це пише ВолиньUA.

Працівники навчально-тренувального центру демонстрували алгоритм дій перекладання та фіксації травмованого пацієнта на довгій транспортній дошці , який знаходиться у критичному стані. Окремо були відпрацьовані випадки за участю мотоциклістів та травмованих внаслідок обвалу будівельних конструкцій.

Велика увага приділялася необхідності контролю ряду об'єктивних показників: механізму травми, методам зупинки кровотеч, алгоритму огляду травмованого пацієнта, об'єктивного стану постраждалого, медикаментозному лікуванню.

Кожен етап дій бригади екстреної медичної допомоги було детально обговорено і проаналізовано. Особливий акцент робився на складних випадках.

Згідно з планом навчально-тренувального відділу, подібні навчання проводяться у всіх відділеннях екстреної медичної допомоги області.

"Ми вдячні фахівцям навчально-тренувального відділення КП "Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" за цікаве і якісно проведене навчання. Це дозволило нам отримати цінний досвід, розвинути практичні навички та виробити впевненість у своїх здібностях. Працювати в команді професіоналів завжди корисно", - зазначила фельдшер з медицини невідкладних станів пункту Сошичне Камінь-Каширського відділення Юлія Шворак.

У свою чергу старший фельдшер з медицини невідкладних станів Камінь-Каширського відділення екстреної медичної допомоги Вікторія Лазарева подякувала за регулярну та системну навчальну практику.

Читайте також: Волинські рятувальники отримали аптечки першої допомоги від благодійників

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити