image
 |  2 14 Травня 2020 | 23:46

Перспективи розвитку Олики як туристичного центру Волині дуже погіршилися, – експерт

Нестворення ОТГ із центром у Олиці – болісний удар по перспективах розвитку цього історичного населеного пункту.

Про це у ефірі Громадського Інтерактивного Телебачення розповів регіональний консультант з юридичних питань у Волинській області «Асоціації міст України», професор СНУ імені Лесі Українки Валентин Малиновський.

"Олика – найбільша моя біль. Те, що вона не стала ОТГ, є великою втратою як для самої Олики, так і для сусідніх з нею громад. Олика була районним центром, це історичний центр. Там є великий туристичний потенціал. Але бездіяльність голови Олицької селищної ради та депутатів привели до того, що Олика втратила шанси стати центром ОТГ.

На останній фазі узгодження я підняв це питання. Сподівався, що Олицьку громаду можна буде відстояти. Бо якби вона була центром ОТГ, це дало би додаткові можливості для розвитку. А тепер ситуація суттєво погіршується. Мені пояснили, що причина – в слабкій економіці Олики. Але тут зіграла роль і слабка позиція селищного голови", – зазначив Валентин Малиновський.

Додамо, що на території Ківерцівського району буде сформовано лише дві ОТГ із центрами у Ківерцях та Цумані.

Решта сіл району увійдуть до складу Луцька, а також Липинської ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як Підгайцям та Липинам вдалося уникнути приєднання до Луцька

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити