image
 |  5 14 Травня 2020 | 16:04

Розповіли, як Підгайцям та Липинам вдалося уникнути приєднання до Луцька

Для уникнення приєднання до Луцька Підгайці та Липини вибрали цікаву тактику, приєднуючи до себе віддалені села, в тому числі і Ківерцівського району.

Про це у ефірі Громадського Інтерактивного Телебачення розповів регіональний консультант з юридичних питань у Волинській області «Асоціації міст України», професор СНУ імені Лесі Українки Валентин Малиновський.

"Для чого це було зроблено? Для того, щоб розширити свою власну територію і приєднати села, які знаходяться на відстані понад 20 км від Луцька. Вони приєднували усіх, хто знаходився подалі від міста, той же Звірів, Ботин, Новокотів. Щоб потім сказати: як же нас можна приєднувати до міста, якщо ми далеко від Луцька. Але все це - наслідок відсутності Оликської ОТГ. Тепер мешканці нової Липинської ОТГ з віддалених сіл будуть добиратися 28 км до Липин. Не думаю, що це буде зручно для людей", - зазначив Валентин Малиновський.

Додамо, що частина прилеглих до Луцька сіл давно стали частиною міста, однак за затвердженим перспективним планом так і не увійдуть до його складу. Водночас, села, які знаходяться на відстані до 20 км від Луцька, стануть частиною Луцької міської ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У процесі добровільного створення ОТГ поставлено крапку: як зміниться карта Волині?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити