image
 |  4 13 Квітня 2020 | 23:12

Під час карантину лучани додумалися скидати в каналізацію захисні маски та рукавички

Під час карантину значно виріс рівень навантаження на каналізаційні мережі, оскільки лучани нехтують елементарними правилами.

Про це повідомляють у КП «Луцькводоканал».

Загалом лучани й мешканці навколишніх сіл викидають в міську каналізацію щомісяця до 30 тонн твердих побутових відходів. Люди масово використовують унітаз замість смітника, скидаючи туди все без розбору.

«У час карантину в каналізацію спускають ще й захисні маски та навіть рукавички. Це призводить до засмічення каналізаційних мереж, закупорювань труб і до виникнення аварійних ситуацій.

Щоденно, разом з нечистотами, із житлових будинків і підприємств каналізаційними мережами міста рухаються тонни побутового сміття. Ганчірки, памперси, засоби особистої гігієни, зіпсовані овочі та фрукти, пакети, залишки їжі, а тепер ще й захисні маски та рукавички відправляють користувачі до унітазу.

І це – далеко не повний перелік сміття в каналізаціях. Влітку люди масово викидають кісточки від вишні, черешні, кавунів та ін. Вони руйнують решітки, які повинні затримувати великогабаритні відходи. У каналізації можна знайти і досить несподівані речі – від мертвих тварин у каналізаційній мережі до колес у каналізаційних колодязях!

Зараз, коли більшість лучан проводять час у карантині, навантаження на каналізаційні мережі подвоїлось, кількість засмічень і заторів значно зросла», - стверджують у КП «Луцькводоканал».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині багата громада дала на боротьбу з COVID-19 менше грошей, ніж зарплата очільника ОТГ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити