image
 |  5 8 Травня 2020 | 08:47

Поки Погуляйко працевлаштовує вихідців з Донбасу, волинські медики досі – без доплат, – Анатолій Вітів

Система управління державою сьогодні справляє жалюгідне видовище. Бездарність всієї вертикалі влади від Зеленського та міністрів до голів ОДА і їх чиновницької свити набуває по-справжньому катастрофічних масштабів. Причому проявляється вона навіть у елементарних речах, де не потрібно особливо напружувати мозок.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук голова Волинської "Свободи" Анатолій Вітів.

"Думаю, всі пригадують, як на початку епідемії коронавірусу Зеленський пообіцяв про 300% доплати медикам, які ведуть боротьбу з коронавірусом. Але одна справа - обіцянки-цяцянки "слуг народу", а інша - їх виконання. Виявилося, що після майже 2 місяців активного поширення коронавірусної інфекції багато медиків ніяких доплат не отримали. А якщо і отримали, то 300% там і близько немає. В цій ситуації постало питання: хто винен і що робити? Звісно, Зеленський ніяк не може визнати свою некомпетентність. Черговий міністр охорони здоров'я Максим Степанов теж не проявляє бажання нести відповідальність за провали. От і вирішили "слуги народу", що у всьому винна погана місцева влада на чолі з головами обласних державних адміністрацій.

Але Зеленський і Степанов забули про одне: хто призначав цю погану владу. А призначав її сам Зеленський. Він особисто підписував розпорядження про призначення голів ОДА. Обіцяв народу настання нової ери. А тепер заявляє на всю країну: я тут ні до чого. Частина народу досі ведеться на цей примітивний розводняк та гру в доброго царя і поганих бояр. От тільки забуває, що поганих бояр призначав сам Зеленський", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська облрада – проти призначення на посаду голови ОДА «варяга з Донбасу»

Зі слів Анатолія Вітіва, за одним з таких документів за підписом Зеленського Волинську ОДА очолив Юрій Погуляйко.

"До появи коронавірусу Погуляйко активно міняв двері та займався облаштуванням грат на вікнах свого кабінету у Волинській ОДА. Після того, як коронавірус прийшов на Волинь, голова ОДА взагалі заліг на дно і майже не демонструє ознак активної життєдіяльності. Віддуваються за Погуляйка його підлеглі. Мабуть, для того, аби ще більше покращити ефективність роботи нової адміністрації, у Погуляйка в розпал пандемії коронавірусу додумалися відправити у відставку начальника обласного управління охорони здоров'я Ігоря Ващенюка. До останнього можна ставитися по різному, але це була людина - фахівець у своїй галузі.

От і вирішили замінити їх на сірих, безликих і часто інтелектуально недалеких кадрів. А щоб Погуляйку працювалося комфортніше, Волинську ОДА перетворили у центр з працевлаштування вихідців з Донбасу і різного роду сумнівних осіб. Особисто для мене зовсім не дивно, чому цій ЗЕленій команді з різношерстної публіки не до з'ясування питання: чому волинські медики не отримали 300% доплат?" - додає Анатолій Вітів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо не вирішимо проблему фінансування медиків, ми ніколи не вирішимо проблему коронавірусу, – голова фракції ВО «Свобода» у Волиньраді

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити