image
 |  5 7 Травня 2020 | 18:54

Якщо не вирішимо проблему фінансування медиків, ми ніколи не вирішимо проблему коронавірусу, – голова фракції ВО «Свобода» у Волиньраді

Моя позиція: якщо ми не вирішимо проблему фінансування медиків, ми ніколи не вирішимо проблему коронавірусу.

Про це заявив у коментрі Першому голова фракції Всеукраїнського об`єднання "Свобода" у Волинській обласній раді Анатолій Вітів.

"Обласна рада зробила все, що від неї залежить, знявши 60 мільйонів гривень із важливих програм і перекинувши їх на боротьбу з коронавірусом.

Центральна ж влада, в тому числі Зеленський, прем’єр-міністр, міністри охорони здоров’я, які міняються, багато говорять, але реальних кроків для вирішення проблем не роблять. Вони все переклали на місцеві бюджети, а державні гроші витрачають хіба що на особистий піар: як вони зустрічають літаки чи піднімають зарплати медиків на 300%. Насправді ж вони їх не виплачують", – йдеться в коментарі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині – антирекорд коронавірусу: 34 нові випадки в Луцьку та шести районах

"Наша позиція: однозначно потрібно підвищувати зарплату медикам, особливо тим, які стикаються з коронавірусом. Але не так, як планує ОДА: якщо ти був пів години біля хворого, значить і отримаєш надбавку за ці пів години. А решта часу? Якщо медик працює у відділенні з хворими на коронавірус, він стикається з ними протягом усієї зміни. Вираховувати хвилини чи години неправильно.

Думаю, поки центральна влада не виділила гроші, якщо вона взагалі збирається це робити, потрібно забезпечити медицину за рахунок обласного і місцевих бюджетів. Можливості нашого бюджету, звісно, невеликі. Але навіть із тієї невеликої суми, я вважаю, ми повинні виділити кошти. Для цього потрібно зібрати бюджетну комісію", – прокоментував ситуацію Анатолій Вітів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Введенням конкретних карантинних заходів має опікуватися місцеве самоврядування, – депутат Волиньради

"Моя позиція – якщо ми не вирішимо проблему фінансування медиків, ми ніколи не вирішимо проблему коронавірусу", – робить висновок голова фракції ВО "Свобода" у Волинській обласній раді.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити