image
 |  11 27 Лютого 2020 | 19:11

Під час pейду вилучили 350 метрів сіток, - Волинський pибпатpуль

Волинські рибпатрульні здійснили рейд на водойми Любомльського та Любешівського районів.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області.

22 та 23 лютого 2020 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили рибоохоронний рейд водоймами Любомльського та Любешівського районів Волинської області.

Так, 22 лютого перевірено інформацію від небайдужих рибалок, а саме обстежено оз. Оріхове, поблизу с. Сильно Любомльського району. Порушників правил рибальства не зафіксовано, знайдено безгосподарське майно. З водойми вилучено чотири од. риболовецьких сіток, загальною довжиною 120 метрів.

Наступного дня в ході рибоохоронної роботи на р. Коростинка та меліоративних каналах поблизу с. Великий Курінь Любешівського району виявлено та вилучено 20 од. безгосподарських сіток, загальною довжиною 230 метрів. У сітках знаходилося п’ять екз. риби щука. Водні біоресурси у живому стані повернуто у природне середовище. Складено відповідні акти.

Волинський рибоохоронний патруль вдячний небайдужій громадськості за допомогу у виявленні порушень. Нагадуємо, в Управлінні функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 360 78 40. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один виловлений екземпляр щуки становить 340 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поблизу Локач батько й син налагодили сімейне браконьєрство, — Волинський рибпатруль (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити