image
 |  0 3 Квітня 2021 | 12:31

Під нові санкції РНБО потрапило російське агентство, яке використало волинського хлопчика для пропаганди «русского міра»

На засіданні Ради нацбезпеки та оборони 2 квітня, окрім топконтрабандистів країни, запровадили також санкції проти 11 російських організацій. Серед них, зокрема, і російське держагентство «Россотрудничество».

Про таке з посиланням на джерела в РНБО поінформували «Українська правда», Liga.net та ряд інших ЗМІ.

В інформаційних повідомленнях зазначається, що це російське окупаційне агентство, яке нещодавно назвало Тараса Шевченка «російсько-українським поетом». А рік тому воно «відзначилось» і на Волині, використовуючи турійського хлопчика у пропаганді «русского міра» через пісенний конкурс. На ці брудні маніпуляції у гібридній війні проти України свого часу звертало увагу і наше видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як «Россотруднічество» імплантує на Волині «русскій мір» (ВІДЕО)

Назви інших компаній, які потрапили під санкції, наразі невідомі. Санкційний список мають опублікувати уже після того, як його підпише президент.

Водночас голова «Россотрудничества» Євген Примаков сказав «РИА Новости», що агентство поки не отримувало від влади України офіційних повідомлень про санкції. Але переконаний, що «українці роблять усе можливе, щоб заборонити читати вірші Шевченка».

Також додає, що якщо йтиметься про закриття представництва організації в Києві, то він обговорить це питання з МЗС РФ.

Російський центр науки і культури в Києві наразі є єдиною в Україні держустановою Росії з нібито функціями культурного представництва. Його заснували за угодою урядів України та Росії від 1998 року. Так, за цією угодою в Москві також працює Національний культурний центр України.

Як зауважує Громадське, у березні до 160-річчя з дня смерті українського художника та поета Тараса Шевченка філія російського держагентства «Россотрудничество» в Україні назвала його «російсько-українським поетом». Тоді в МЗС України таке «зросійщення» митця назвали маніпулятивним і зухвалим зазіханням країни-агресора на історико-культурну та філософську спадщину Шевченка.

Водночас міністр культури України Олександр Ткаченко висловив сподівання, що РНБО найближчим часом розгляне питання діяльності філії «Россотрудничества» на території України. Міністр нагадав, що у 2016-му році Європейський парламент визнав це держагентство РФ пропагандистським.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська митниця – у тpійці «лідеpів» масових «зачисток»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити