image
 |  9 3 Березня 2020 | 16:15

Юний волинянин пропагував «русскій мір» в Англії

Юний співак із Турійщини Максим Ткачук, що переміг на конкурсі в Лондоні, пропагував «русскій мір».

Про участь у конкурсі у Фейсбук повідомила член журі Сандра Лисовская.

У Лондоні за підтримки російських структур провели так званий музичний конкурс «Stars of the albion 2020».

Юний волинянин не виконав жодної української пісні. Натомість заспівав Мусліма Магомаєва «Сіняя вєчность», Демиса Русосса «Сувенір» і по завершенню, до 75-річчя «Побєди», – «Смуглянку-молдаванку» на мові окупанта.

Хлопчика одягнули в форму «Красной армії» та представили, як учасника від України.

Слід додати, що представниця з Філіпін, яка отримала Гран-прі, виконала пісню на іноземній мові і не присвячену подіям «Побєди». Можливо, до представника України російські спецслужби мали свої вимоги.

Попри те, що заявлено про участь 22 представника різних країн світу, на сцені ледь із десяток людей помістилось, не кажучи вже про зал підтримки.

До речі, рік тому в цьому конкурсі  переміг юний одесит, – зазначила Сандра Лисовска. І тут питання: чому цією панянкою досі не займаються в СБУ?

Веселі обличчя слухачів музичного фестивалю.

Підтримали такий «потужний» музичний захід «Россотрудничество», російське посольство у Лондоні, Znaniye Poetry Competition та академія «Музика Нова».

Інофрмаційними партнерами виступила газета «Англия» – Weekly Russian Newspaper, російський рупор у Лондоні. Тираж - до 22 тисяч видань.

А тепер детальніше – про ті організації, що підтримали цей "феєричний" пісенний конкурс.

«Россотрудничество» – орган виконавчої влади Російської Федерації, який здійснює функції з надання державних послуг та управління державним майном у сфері забезпечення та розвитку міжнародних відносин Російської Федерації з державами-учасницями СНД та іншими іноземними державами, а також у сфері міжнародного гуманітарного співробітництва. Діяльність «Росспівробітництва» та його закордонних установ спрямована на реалізацію державної політики міжнародного гуманітарного співробітництва, сприяння поширенню за кордоном об'єктивного уявлення про сучасну Росію.

Використовується спецслужбами Росії для легального забезпечення своєї діяльності.

Служба безпеки України має претензії до організації «Росспівробтництво». Нею неодноразово подавалися клопотання до РНБО, стосовно внесення цієї структури в санкційний список.

По всьому світу ця організація виконує функції радше пропагандистські. Вона займається тим, що працює з російськомовними, пояснюючи, який гарний Путін, яку правильну політику проводить Росія і, відповідно, вербує на свій бік. В умовах України це – в чистому вигляді підривна організація. 

Фактично «Росспівробітництво» є рупором Кремля (офіційно: «поширює за кордоном об'єктивне уявлення про сучасну Росію») та поширювачем так званого «русскоґо міра» (офіційно: «просування російської культури у світі», «зміцнення позицій російської мови»).

Znaniye Poetry Competition – організація, яка пропогнадує сучасну російську культуру у світі.

Академія «Музика Нова» пропонує найкращі з російської та британської музичної освіти дітям та дорослим.

Russian embassy – Російське посольства у Лондоні.

Отож, ми бачимо, наскільки цей захід був проросійський, жодного натяку на Англію, лише факт проведення, в якомусь маленькому приміщенні, розміщеному в Лондоні. Але для міжнародних ЗМІ – це подано, як потужний захід. Тому, певно, і розраховано на те, щоб українці почали пишатися своїм земляком, який "волав" на сцені російські пісні, без жодного натяку на українське.

До речі, журі цього конкурсу подарували бокали від музичної академії «Музика Нова».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити