image
 |  4 28 Червня 2021 | 23:44

Під Офісом Президента Зеленському «оголосили підозру» через «вагнерівців»

Під будівлею Офісу президента організували акцію протесту, де «оголосили підозру у держзраді» президенту Володимиру Зеленському. Так активісти реагують на інтерв'ю президента, де той нібито «зізнався», що передав інформацію про спецоперацію щодо ПВК «Вагнера» Білорусі ㅡ в ОП це заперечують.

Як пише Громадське, в акції протесту на Банковій взяли участь «Рух опору капітуляції», «Демократична сокира» тощо.

Напередодні там заявили, що «політичні заяви Зеленського мають стати не предметом дискусій, а предметом кримінальних проваджень».

«Коли правоохоронні органи недієздатні, а суди перебувають під впливом Портнова, роль гаранта Конституції, права та закону має взяти на себе громадянське суспільство. 28 червня громадяни повідомлять Зеленського про підозру в скоєнні злочину за статтею 111 [Кримінального Кодексу - ред.] ㅡ "Державна зрада"», ㅡ йдеться у заяві «Руху опору капітуляції».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Fozzy Group відсторонила маркетинг-директора за антиукраїнські висловлювання в соцмережах

Під час виступу організатори мітингу заявляли, що у заході взяли участь 5 тисяч людей. Учасники акції скандували «Зелю ㅡ геть!» та «Імпічмент! Відставка! Суд!».

Під час заходу активісти зачитали «підозру» Зеленському у держзраді. Підозру надрукували у кількох варіантах ㅡ як зазначили у трансляції «Руху опору капітуляції» одна з них була довжиною у 1,69 м. Після того, як «підозру» зачитали, учасники акції могли підійти та підписати її.

Що передувало?

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю у програмі «VIP з Наталею Мосейчук» в етері телеканалу «1+1» підтвердив, що спецоперація з затримання «вагнерівців» в Україні дійсно готувалася, а Київ у неї «максимально затягували», хоча раніше назвав «маячнею» інформацію про «злив» спецоперації.

Він також зазначив, що подзвонив самопроголошеному президенту Білорусі Олександру Лукашенку й заявив про готовність передати всю інформацію щодо «вагнерівців». І той нібито пообіцяв йому допомогти.

«Я був впевнений, що він передасть нам цих вбивць. Але потім відбулось те, що відбулось. Це була моя остання з ним бесіда. На жаль, на сьогодні відносини… такі», — сказав Зеленський.

Цю заяву багато хто розтлумачив як те, що президент України передав Лукашенку інформацію про підготовку спецоперації. Втім, в Офісі президента заявляють, що розмова між Зеленським та Лукашенком відбулася, коли «вагнерівці» вже тиждень були затриманими у Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь призупинила участь у «Східному партнерстві» та відкликає посла в ЄС

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк сказав, що під час телефонної розмови 5 серпня Зеленський попередив Лукашенка про те, що Україна не сприйматиме іншого варіанту, окрім екстрадиції «вагнерівців» в Україну.

«"Вагнерівці" на той момент вже перебували під арештом у Білорусі понад тиждень. Лукашенко обіцяв передати "вагнерівців" нам. Але він обрав інший варіант. Саме тому й після того контактів з Лукашенком у президента Зеленського не було», ㅡ зазначив Подоляк.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити