image
 |  0 13 Березня 2021 | 21:37

Під загрозою руйнування одна з найдавніших святинь під Луцьком

Під загрозою руйнування одна з найдавніших святинь православ’я. У Свято-Миколаївському Жидичинському монастирі обірвало дах. Величезну діру ченці намагаються залатати, втім певності, що наступної ночі не зірве знову – немає.

У чиїх руках порятунок національної архітектурної пам’ятки та улюбленого місця паломництва волинян, – з’ясовували журналісти 12 каналу.

Минулої ночі ченці Свято-Миколаївського монастиря не лишень ревно молилися, а й усіма силами намагалися втримати покрівлю своєї обителі під рвучким вітром. Діри уже взялися латати самотужки. Та чи завтра не зіятимуть в іншому місці певності жодної. Трьохсотлітня покрівля давно потребує капітального ремонту. І загрожує цілісності усієї будівлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свідомість наших людей дуже відстає, – мер Каменя-Каширського про жителів

Монастир – пам’ятка національного значення. Отже, будь-які роботи тут мають бути погоджені державою. Наприкінці минулого року до столиці надіслали експертний висновок про необхідність термінових робіт. Відповіді чекають і досі.

Скільки чекати не знають і в обласному відділі збереження культурних пам’яток. Відтак, ченці переймаються, чи буде що ремонтувати, коли дозвіл нарешті надійде.

Детальніше - у сюжеті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити