image
 |  2 13 Грудня 2020 | 17:06

Підкуп глави Держгеокадастру: заарештували одного з начальників обласних управлінь

Вищий антикорупційний суд арештував в.о. начальника ГУ Держгеокадастру у Хмельницькій області, підозрюваного у спробі підкупу голови Держгеокадастру, із можливістю застави в розмірі 735 700 гривень.

Про це інформують у пресслужбі ВАКС.

"У п’ятницю, 11 грудня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ та обрала запобіжний захід в.о. начальника головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області у вигляді тримання під вартою строком на 45 днів. Поряд із цим, підозрюваному визначено заставу у розмірі 735 700 гривень. У разі внесення застави на підозрюваного покладаються процесуальні обов’язки", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як на Волинському Поліссі розправляються з тими, хто викриває «чорних лісорубів»

Раніше ВАКС повідомив, що 11 грудня ймовірного посередника у справі про хабар голові Держгеокадастру взяли під варту з альтернативою внесення застави в розмірі 1 млн 681 тис 600 грн.

Строк дії запобіжного заходу – до 6 лютого включно. Його підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України.

У разі внесення застави, на підозрюваного покладаються процесуальні обов'язки. Зокрема, він зобов'язаний здати паспорти для виїзду за кордон та носити електронний засіб контролю (браслет).

Як нагадує "УП", 10 грудня правоохоронні органи затримали двох осіб, серед яких і в.о. начальника ГУ Держгеокадастру в Хмельницькій області. За версією досудового розслідування, вони надали кількома частинами 52 000 доларів США неправомірної вигоди голові Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Загалом затримані планували надати 170 000 доларів США неправомірної вигоди за видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам. Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині затpимали автомобіль-«pецидивіст» з деревиною дуба без документів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити