image
 |  7 5 Січня 2022 | 23:47

Підлеглі Кватирка придбали авто у 19-річного підприємця

Маневицькі лісники придбали пожежний автомобіль УРАЛ 375Д у 19-тирічного підприємця за 1,5 мільйонів гривень.

Про це «ВолиньUA» відомо з сайту держзакупівель «Прозоро».

ДП «Маневицьке лісове господарство» 30 грудня 2021 року уклали договір з 19-ти річним підприємцем Михайлом Бараном на купівлю пожежної машини УРАЛ 375Д за 1 мільйон 503 тисячі гривень.

Успішний підприємець зареєстрований у Харкові. З договору укладеного між лісниками та молодим підприємцем відомо лише про модель авто, його характеристики щодо двигуна. Решта інформації, рік випуску і так далі – відсутня.

Деталі: Урал-375Д — повнопривідний вантажний автомобіль підвищеної прохідності (у народі — «ненажера», оскільки споживав величезну кількість палива). Виготовлявся на Уральському автомобільному заводі в Міасі з початку 1960-х років. 1979 року Урал-375Д став основною вантажівкою Радянської армії замість ЗІЛ-157.

Ніщо так не добре, як в кінці року проводити тендери. Так, на передодні завершення 2021 року маневицькі лісники придбали 20 мотоциклів MUSSTANG МТ150-8 на суму 664 тисяч гривень. А на початку 2021 року це ж підприємство придбало легковик пікап за півтора мільйона гривень, яким частенько користується головний лісник Волині Олександр Кватирко.

Отож, ДП «Маневицьке лісове господарство» є платформою для оновлення транспорту практично усіх інших підприємств лісової галузі області та «верхівки» управління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підлеглі Кватирка закуплять мотоцикли за понад півмільйона гривень

Те, що 19-ти річний підприємець став єдиним учасником тендерних процедур по закупівля авто за 1,5 мільйона гривень – теж викликає певні підозри. Будь-який підприємець, який веде свою підприємницьку діяльність відкрити знає, як складно поборотися за участь у державних закупівлях, де часто може виникати супутніх проблем у процесі укладання договорів.

Але у волинських лісників все можливо, навіть 19-річні підприємці можуть вигравати тендери на поставку спецтехніки. Така вона країна можливостей.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити