image
 |  0 21 Лютого 2019 | 09:58

Підозрюваний у розстрілі Майдану екс-беркутівець загинув у Сирії, - ЗМІ

Слідчим Генеральної прокуратури України надійшла інформація від жителів Вінницької області про те, що колишній "беркутівець" Руслан Горбик міг загинути під час бойових дій у Сирії під час операції за участю приватної військової компанії "Вагнер".

Про це пише УНІАН.

Підозрюваний у розстрілі активістів Майдану екс-беркутівець Руслан Горбик міг загинути в Сирії, де він служив у лавах приватної військової компанії "Вагнер". За даними телеканала, зараз цю інформацію перевіряє слідство. У сюжеті "Громадського" йдеться, що у 2015 році Горбик набув російського громадянства і влаштувався в Росії в поліцію. У лютому 2018 року родичам колишнього бійця "Беркуту" повідомили про його смерть, не вказавши обставин. Горбика поховано в рідному селищі Лучинець Вінницької області, а тіло рідним передали на кордоні з Росією в Харківській області. Слідчим ГПУ надходила інформація від жителів Вінницької області про те, що колишній беркутівець міг загинути під час бойових дій у Сирії під час операції за участю ПВК "Вагнер".

Родичі Горбика стверджують, що про його службу найманцем нічого не знали. Наприкінці 2013-го – на початку 2014 року в Україні сталися масові протести, які привели до зміни влади. Протестувальникам протистояли правоохоронні органи і найняті владою озброєні бандити (тітушки). За словами президента України Петра Порошенка, унаслідок трагічних подій 18–20 лютого 2014 року загинуло 107 осіб. Більшість підозрюваних беркутівців переховується в Росії й анексованому нею Криму. ПВК "Вагнер" було засновано уродженцем України Дмитром Уткіним.

За даними "Фонтанки", компанія брала участь у боях на Донбасі на боці сепаратистів, зокрема, у боях за Дебальцеве. Російське націоналістичне видання "Спутник и Погром" писало, що саме ПВК "Вагнер" ліквідувала відомих ватажків сепаратистів – Олексія Мозгового, Павла Дрьомова, Олександра Бєднова, Євгенія Іщенка та інших.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку «Свобода» вшанувала Героя Небесної Сотні Василя Мойсея (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити