image
 |  2 20 Лютого 2019 | 16:44

У Луцьку «Свобода» вшанувала Героя Небесної Сотні Василя Мойсея (ФОТО)

У Луцьку вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, а також члена ВО «Свобода» Василя Мойсея, які загинули на Майдані п’ять років тому.

Захід відбувся сьогодні, 20 лютого 2019 року, – інформує власкор «ВолиньUA».

Вшанування відбулось на меморіальному комплексі «Вічна Слава», де зібралися учасники тих революційних подій, зокрема представники Волинської «Свободи», міські та обласні депутати від цієї політичної сили та найближчі рідні Василя Мойсея.

Рідний брат Героя Небесної Сотні священнослужитель ПЦУ отець Роман Мойсей помолились разом із учасниками заходу на місці, де похований свободівець Василь Мойсей.

«Погляньте, як ми змінились, як зміцніли. Погляньте, які довкола стали люди. До прикладу, я приводжу церкву, у людей «відкрились очі». І ми не маємо права ніколи мовчати, якщо ми не йдемо робити щось, то за нас це роблять інші. Але коли ми є присутні всюди, чи то на заходах, чи то у владі. Повсюди, де би ми не були, ми хочемо, щоб було добре. Ми докладаємо для цього свої зусилля, бо хочемо добра для своєї держави України», – розповів брат Василя Мойсея отець Роман.

«Пригадую той день, 18 лютого, прокручую події тих днів у своїй пам’яті. В Небесній сотні є свободівська чота – 19 Героїв, а ній – наші волинські хлопці: Василь Мойсей та Едуард Гриневич. Цієї суботи провели на Любешівщині провели турнір із бойового самбо. Приємно було бачити, що місцеві люди потрохи змінюються. Зараз шкільні кімнати та музеї зроблені з іменами наших Героїв. Але чи є українською Україна за змістом, коли тут, у Луцьку, на могилі, де похований Герой Небесної Сотні, де є пам’ятник усім нашим волинським Героям, не присутні ні обласна виконавча влада, ні міська? Хіба це нормальне явище?

Протягом п’яти років знову почали переслідувати націоналістів, саджати, судити... Сьогодні в Києві кажуть «Бандера, лягай». Тому ми сьогодні маємо розуміти, що потрібно докласти максимум зусиль для наближення найбільшої української перемоги, за яку цілі покоління українців ні здоров’я, ні життя не жалкували. І в своїх діях звіряти з ними, Героями, свій чин і свої помисли», – наголосив заступник голови Волинської «Свободи», перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик. 

«Мені приємно бачити, що кожного року на місці, де похований наш побратим Василь Мойсей, член Ківерцівської районної організації ВО «Свобода», збираються люди, хоча нас не так багато, якби хотілось. Відсутні представники влади, але, по суті, вони мають завдячувати Героям Небесної Сотні за їх подвиги на барикадах Майдану. І сьогодні приємно бачити, коли в музеї на Любешівщині тепер є місця, де згадуються волинянин Едуард Гриневич, де пам’ятають подвиги майданівців», – прокоментував у своєму виступі голова Ківерцівської районної організації ВО «Свобода» Анатолій Пушкін.  

Мав слово одногрупник Василя Мойсея, який зачитав свій вірш присвячений подіям Майдану.

По завершенню, присутні поклали квіти до пам’ятника «Волинські герої Небесної Сотні».

                        

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити