image
 |  2 28 Травня 2019 | 12:45

Підприємць, який «погорів» на хабарі, постачав «молочку» у луцькі заклади освіти

У Луцьку нещодавно затримали підприємця за спробу підкупу працівника Управління захисту економіки. Відомо, що це бізнесмен, який став переможцем конкурсних торгів на постачання продукції до установ, згодом возив неякісний товар.

Аби не нести відповідальність, він звернувся до керівника відділу управління захисту економіки з «діловою» пропозицією. За припинення проведення процесуальних дій у кримінальному провадженні та подальше його закриття запропонував 5 тисяч доларів США неправомірної вигоди. Підприємця затримали «на гарячому». Про  це пише ІА ВолиньPost.

Журналісти повідомили ім'я підприємця-хабарника це - Бояновський Олександр Васильович, який займається постачанням «молочки» у заклади Луцька і області.

За цим фактом військова прокуратура Луцького гарнізону Західного регіону відкрила кримінальне провадження. Олександру Бояновському обрали запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт.

Зауважимо, минулоріч Олександр Бояновський виграв тендер на постачання вершкового масла для усіх дитсадків Луцька, а також табору «Ровесник» на весь рік.

Читайте також: Все краще дітям: луцькі освітяни замовили масло по 176 гривень за кіло

Нагадаємо, у березні 2017 року у Луцьку правоохоронці перевіряли документацію всіх дошкільних навчальних закладах, яка стосуються молочних продуктів. Перевірка здійснювалася на предмет поставки неякісної продукції і фальсифікату. Тоді ж з цього приводу відкрили кримінальне провадження за статтею «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах» щодо підприємця Бояновського.

Читайте також: Відомо, чим харчуються діти у луцьких садочках

Однак, не зважаючи на цей скандал, приватний підприємець продовжував постачати молочну продукцію у заклади освіти Луцька.

Тож, ймовірно, скандальне затримання Бояновського пов’язане саме із махінаціями з постачанням «молочки» у заклади, де харчують дітей. 

Нагадаємо, що журналісти ВолиньUA писали раніше проте, що управління освіти Луцької міської ради уклали договір з одіозним приватним підприємцем Бояновським О.В. на постачання 3200 кілограм вершкого масла вартістю 563 200 гривень.

Також журналісти писали раніше про те, що у Луцьких ДНЗ послуги із санітарно-гігієнічної обробки приміщень в неконкурентній процедурі перемогло ТзОВ «Дезінфекційна справа».

Читайте також: Збіг чи обман: як фірма «прокладка» перемогла у тендері управління освіти Луцькради?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити