image
 |  0 4 Грудня 2018 | 07:33

Підвищення контролю на українському кордоні: кого перевірятимуть у посиленому режимі?

Підвищення контролю на українському кордоні першочергово стосується повносилих чоловіків. Пропускають в Україну переважно тих, хто їде з гуманітарною, освітньою чи спортивною метою.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян в коментарі "Громадському".

"У першу чергу, заходи підвищеного контролю стосують повносилих чоловіків, які можуть брати активну участь у дестабілізаційних заходах на території України," – сказав він. 

Слободян також зазначив, що з усіма громадянами РФ прикордонники проводять додаткові бесіди. Це – вимога прикордонного контролю другого рівня.

Так, речник Держприкордонслужби наголосив, що від 26 листопада в Україну не пустили понад 600 громадян РФ. Окрім цього, кількість росіян, які їдуть в Україну різко зменшилась після запровадження воєнного стану. Так, до 26 листопада в Україну щоденно приїжджали близько 5 тисяч громадян РФ, тепер – 1300 – 1400. Більшість із них – 75% – жінки, діти та люди похилого віку.

За словами Слободяна, пропускають в Україну переважно тих осіб, які їдуть з гуманітарною, освітньою чи спортивною метою.

"Якщо є будь-які сумніви, людина подає недостовірну інформацію, або його мета не та, яку він офіційно декларує, прикордонники в межах повноважень приймають рішення про непропуск", – наголосив Слободян.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити