image
 |  9 8 Грудня 2021 | 17:58

Пишаюся, що цю унікальність Луцька можна зберегти для наступних поколінь, - депутат про початок реставрації історичних дверей

Сильне і щире бажання зберегти автентику історичних дверей міста Луцька втілюється в реальність.

Таку думку стосовно початку реставрації висловив депутат Луцької міської ради від ВО "Свобода" Андрій Білан.

"Сьогодні на реставрацію поїдуть троє старовинних дверей з центральної частини Луцька. Їх відновленням займуться досвідчені реставратори з Івано-Франківська, в яких на рахунку десятки відновлених об'єктів.

Згодом ми дізнаємося їх "рідну" окраску, відновимо різьбу, завіси. Наразі відомо, що двері зроблені з модрини і місцями вони почали уже руйнуватися.

Пишаюся старовинною архітектурою нашого міста і тим, що цю унікальність Луцька можна зберегти для наступних поколінь. #ЛуцькЯкийТребаБерегти", - написав депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місцеве самоврядування може перетворитися у місцеве самоврятування, - перший заступник голови Волиньради про політику влади

Нагадаємо, що Програма підтримки реставрації автентичних вхідних дверей та вікон в об’єктах культурної спадщини міста «Автентичний Луцьк» була розроблена депутатом міськради Андрієм Біланом (фракція ВО "Свобода").

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити