image
 |  293 12 Квітня 2024 | 20:44

Письменниця Віталіна Макарик завітала у Нововолинський науковий ліцей

У рідні стіни Нововолинського наукового ліцею, але уже авторкою з книгою, виданою у солідному видавництві, завітала з презентацією письменниця Віталіна Макарик.

Про це пише ВолиньUA.

- 20 років тому я плакала на цій сцені, виголошуючи прощальну промову на випускному, а сьогодні презентую тут свою книжку, - цими словами власне і розпочалося спілкування з ліцеїстами, яких зібрався повний зал.

Письменниця розповіла те, як навчалася у ліцеї, поділилася спогадами про життя в гуртожитку, зауваживши, що саме ліцей дав потужний старт до вступу у Києво-Могилянську академію.

- Окрім того, що ліцей дав мені знання, він дав мені найголовніше – це людей, які за всі ці роки досі зі мною. Дві мої однокласниці стали моїми кумами. Це те, що об’єднує і це найцінніше.

Перші її твори – це оповідання для підлітків, які вийшли друком у збірці від видавництва «Академія», а ще раніше вдалося видати поетичну збірку. Далі була розмова про «Кеди в небі», які вийшли друком у видавництві «Старого Лева». За дивним збігом з’ясувалося, що у восьмому класі ліцею навчаються дівчата з іменами двох головних героїнь книги - Леся та Люда. Але, всі збіги випадкові, всі персонажі вигадані.

А ще було багато запитань від старшокласників, особливо про спільних вчителів. Аплодисментами зал вибухнув, коли Віталіна розповіла, що її улюбленим поетом є Сергій Жадан. Самі ліцеїсти зізналися, що люблять читати Агату Крісті та Стівена Кінга і з радістю почитали б ще книгу з елементами жахів від Віталіни Макарик, як і книгу, де було б описано сам ліцей та його гуртожиток.

Завершилась зустріч автограф сесією, а найстійкіші і найвідважніші дівчата ще й заспівали разом з письменницею гімн навчального закладу.

Віталіна подарувала свою книгу бібліотеці ліцею і пообіцяла директорці Інні Хільковець завітати сюди ще, але уже з презентацією наступної книги, які зараз пише.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити