image
 |  14 26 Лютого 2021 | 22:02

Пісня на ніч: Леся Українка – Слово, чому ти не твердая криця!

Учні Кам'янець-Подільського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою долучились до Всеукраїнскього Арт-челенджу до Дня народження видатної української поетеси Леся Українки "Слово, чому ти не твердая криця!"

Відео: Сергій Гарюк.

Ліцеїсти записали відеоролик, де в реперському стилі Сергій Гарюк прочитав власний вірш, присвячений уривку з життя визначної української поетеси, коли та у свої 17 років, прямуючи на лікування до Півдня України, подорожувала Поділлям.

– Лесі тоді було 17, як і нам нині. Свої враження від подорожі вона зобразила в циклі поезій: «Подорож до моря». Третій вірш циклу з назвою «Красо України, Подолля…» присвятила саме Кам’янцю-Подільському», – розповів Сергій Гарюк.

Ідейною натхненницею проєкту і редактором авторського тексту Сергія стала вчителька української мови і літератури ліцею Світлана Іванішена.

– У авторському тексті Сергій використав уривок з вірша Лесі Українки Contra spem spero! ‒ це красномовне творче кредо поетеси, у якому звучить заклик до переборення труднощів на шляхах життя і боротьби. Крім реп-композиції, до 150-річчя Лесі Українки ми на платформі Youtube запустили літературну композицію: «Ні! Я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає…» – підкреслила Світлана Іванішена.

Приємних снів!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити