image
 |  0 15 Січня 2018 | 09:54

Платникам податків Волині надали майже 1,9 мільйона послуг

Державні податкові інспекції Волині протягом 2017 року надали платникам податків 1,863 мільйона послуг.
Про це 15 січня 2018 року повідомили у Відділі організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.
Зокрема, через Центри обслуговування платників громадяни та представники бізнесу отримали 1,655 мільйона послуг.
Про це учасників засідання Громадсько-консультативної ради платників податків при ГУ ДФС у Волинській області поінформувала начальник відділу організації розгляду звернень та забезпечення доступу до публічної інформації, електронних сервісів та звітності, організації роботи ЦОП та надання адмінпослуг управління обслуговування платників Ніна  Демчук.
Як повідомила керівник підрозділу ГУ ДФС у Волинській області, із  загальної кількості наданих в територіальних органах ДФС послуг 130220 – адміністративні, у тому числі надані через ЦОП - 110724.
Кількість послуг, наданих фахівцями ДФС у 2017 році перевищує показники 2016 року. Так, у 2016 році було надано 1112391 послуг, у тому числі адміністративних - 90993. Тобто, цього року платники податків Волині значно більше потребували інформації від фахівців ДФС з питань оподаткування, отримання довідок, витягів чи консультацій, - наголосила Ніна Демчук.

Посадовець підкреслила, що у Центрах обслуговування платників забезпечується надання 25 безоплатних адміністративних послуг та 6 платних адміністративних послуг. Водночас, Ніна Демчук звернула увагу, що всі адміністративні та інші послуги надаються відповідно до вимог технологічних карток та нормативних документів, якими керуються фахівці ДФС. Ця інформація, а саме стандарти надання кожної послуги, є у відкритому доступі – в розділі «Адміністративні послуги» на субсайті територіальних органів ДФС у Волинській області.
Враховуючи, що така кількість послуг потребує значного кадрового забезпечення, ми скеровуємо наших платників на електронний формат спілкування з фахівцями ДФС. Сучасний рівень інформаційних технологій  дозволяє чимало питань в органах ДФС вирішити дистанційно. Зокрема, процес подання звітності суттєво полегшує електронне звітування, а у спілкуванні з органами ДФС - використання персонального робочого місця в  Електронному кабінеті платника, - зазначила начальник відділу організації розгляду звернень та забезпечення доступу до публічної інформації, електронних сервісів та звітності, організації роботи ЦОП та надання адмінпослуг управління обслуговування платників Ніна  Демчук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити