image
 |  0 5 Лютого 2020 | 19:14

Плівки Гончаpука: СБУ проводить обшук в офісі телеканалу «1+1» (ВІДЕО)

Служба безпеки України проводить обшук в офісі телеканалу «1+1», який належить олігарху Ігорю Коломойському. Перевірка пов'язана зі скандальною прослушкою прем’єра Олексія Гончарука.

Про це повідомляє «24 канал».

Правоохоронці підозрюють, що запис розмови глави уряду монтували на комп'ютері журналіста «плюсів»Євгена Куксіна, а потім злили у мережу.

Інформацію про обшук повідомив народний депутат від «Слуги народу» і колишній журналіст «плюсів» Олександр Дубінський у своєму телеграм-каналі.

Зараз на телеканалі «1+1» за адресою Куренівська, 18 – йде обшук. Маски-шоу організувало СБУ, – пише Дубінський.

Обшук пов'язаний з прослушкою прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Раніше правоохоронці повідомляли, що запис розмови глави уряду з чиновниками Кабміну нібито монтували на комп'ютері журналіста-розслідувача одного з рейтингових телевізійних каналів.

За даними СБУ, до монтування прослушки причетний журналіст «плюсів» Євген Куксін. Його підозрюють у порушенні статті 359 – незаконне придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації. Якщо провину журналіста доведуть, йому загрожує ув'язнення від 7 до 10 років.

Речниця СБУ Олена Гітлянська підтвердила у коментарі 24 каналу, що в офісі телеканалу «1+1» проводять обшук на підставі рішення суду. Проте чого стосується справа – у відомстві не повідомили.

15 січня у мережу злили записи розмов людей, чиї голоси схожі на голоси прем'єра Олексія Гончарука, заступника голови НБУ Катерини Рожкової, очільниці Мінфіну Оксани Маркарової, міністра розвитку економіки Тимофія Милованова, заступника голови НБУ Дмитра Сологуба, заступниці очільника Офісу Президента Юлії Ковалів.

Під час наради вони нібито готували пояснення для президента Зеленського щодо причин зміцнення курсу гривні.

Під час розмови «Гончарук» сказав, що він «повний профан» в економіці. Також він додав, що у президента Зеленського – "дуже примітивне розуміння економічних процесів" (і одразу уточнив, що «примітивне» – означає «просте»).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У Зеленського в голові пусте місце»: топ сенсаційних одкровень Гончарука (ВІДЕО, ОНОВЛЕНО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити