image
 |  2 20 Липня 2021 | 22:49

Плювали на закон: 6 національних телеканалів України продовжують показ фільмів російською мовою

Шість загальнонаціональних телеканалів України продовжують показ фільмів і серіалів російською мовою.

Про це свідчать дані моніторингу секретаріату уповноваженого із захисту державної мови, їх результати опублікував 20 липня у Facebook мовний омбудсмен Тарас Кремінь.

Зазначено, що моніторинг діяльності 28 телерадіоорганізацій, які здійснюють загальнонаціональне ефірне телевізійне мовлення, було проведено 16–17 липня.

"За результатами моніторингу було виявлено порушення закону про державну мову (фільми та серіали демонструвалися російською мовою) телеканалами "Інтер", "Україна", ICTV, "Мега", НТН, К1, про що складено відповідні акти... На інших телеканалах порушень закону щодо мови демонстрування фільмів не виявлено", – повідомив Кремінь.

Зокрема, на телеканалі "Інтер" зафіксовано шість порушень, "Україна" – п'ять, "Мега" та ICTV – по два, НТН та К1 – по одному.

"З огляду на зазначене, мною направлений лист до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення з проханням застосувати до згаданих телерадіоорганізацій визначені законодавством санкції", – підкреслив Кремінь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Теракт на військовому аеродромі Луцька»: як діяли нацгвардійці? (ФОТО)

У червні цього року Кремінь повідомляв, що дві третини серіалів на провідних українських телеканалах демонструють російською мовою. Він зазначив, що на "Інтері" та "1+1" виходить по одному серіалу українською мовою, на телеканалі "Україна" – два.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити