image
 |  5 19 Травня 2021 | 14:19

Поблизу Луцька рибалка перевищив добову норму вилову

На Волині суд притягнув підводного мисливця до відповідальності за перевищення добової норми вилову.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

Постановою Луцького міськрайонного суду Волинської області визнано винним громадянина, який здійснив вилов водних біоресурсів у розмірах, що перевищують встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову на одну особу, чим порушив п.п. 3.14, 4.6 Правил любительського і спортивного рибальства та ст. 7, 63 ЗУ «Про тваринний світ», за що передбачена відповідальність ч.4ст.85 КУпАП.

Так, 19 березня 2021 року близько 21 год. на телефонну гарячу лінію Волинського рибоохоронного патруля поступила інформація щодо затримання небайдужими громадянами особи, яка незаконно рибалила. Прибувши на місце події, посадові особи патруля встановили факт здійснення незаконної риболовлі методом підводного полювання без застосування аквалангу чи інших автономних дихальних приладів за допомогою гарпунної рушниці, а саме вилову 26 екз. карася сріблястого та 1 екз. коропа, загальною вагою 7,8 кг., що перевищує добову норму вилову. Виловлені водні біоресурси мали характерні ознаки пошкодження колючим предметом. Дане правопорушення мало місце на рибогосподарському водному об`єкті поблизу с. Крупа Луцького району. Внаслідок незаконного вилову було завдано шкоди рибним запасам України на суму 748,00 грн.

Так, під час оформлення матеріалів справи про адміністративне правопорушення та розгляду справи у Луцькому міськрайонному суді Волинської області очевидці даних подій надали пояснення, що 19 березня 2021 року вони відпочивали на водоймі поблизу с. Крупа Луцького району та помітили чоловіка, який плаває з ліхтарем під водою. Вони дочекалися поки ця особа вийде на берег та побачили, що в руках ніс рибу. Порушник почав тікати від свідків і в цей момент викинув із жовтої сумки карасів, в руках в нього лишився лише один короп. За підрахунками у траві виявилося 26 штук карася сріблястого.

Таким чином на чоловіка склали протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП – грубе порушення правил рибальства (вилов водних живих ресурсів у розмірах, що перевищують встановлені ліміти або встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гектари за ціною Айфона: як оцінили землю під Луцьким аеропортом?

У судовому засіданні громадянин не визнав себе винним у вчиненні адміністративного правопорушення та пояснив, що в той день та час дійсно здійснював підводний вилов риби із застосуванням гарпунної рушниці та впіймав лише 1 екз. риби короп, заперечує, що виловлював карасів, та вважає, що свідки правопорушення оговорюють його.

Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав його винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.4 ст.85 КУпАП та наклав на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 510,00 грн., з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, а саме вилучені рушницю для підводного полювання гарпунного типу, костюм для підводного полювання, ласти, ліхтар до рушниці, ремінь на груди та незаконно добутих водних живих ресурсів, а саме короп (сазан) 1 екз., карась сріблястий 26 екз.,загальною вагою 7,8 кг. та зобов’язав сплатити 454 грн. судового збору.

Порушником подано апеляційну скаргу на постанову Луцького міськрайнного суду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити