image
 |  4 26 Березня 2020 | 21:37

Почесного Патріарха звинувачують у дискримінації

Громадська організація "Інсайт" заявила, що подає до суду щодо висловлювань почесного патріарха Філарета, у яких він заявляє, що "одностатеві шлюби є причиною виникнення та поширення епідемії коронавірусу".

Про це повідомили на сторінці організації у Facebook. 

Там зазначається, що оскільки Філарет є публічною особою. А отже він має великий вплив на людей, що належать до релігійної спільноти і його слова можуть бути підбуренням до дискримінації поширення стигми та переходу до насильницьких дій щодо геїв, лесбійок, бісексуальних та трансгендерних людей.

"Вважаємо подібні висловлювання неприпустимими в будь-який час, а поширення неправдивої, відверто дискримінаційної інформації публічною особою зараз, під час пандемії, може спричинити хвилю насильства на ґрунті ненависті щодо ЛГБТ-спільнот. Наразі наші адвокати працюють над позовом", - йдеться в заяві. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Росії – паніка: звернення Путіна щодо коронавірусу обвалило курс рубля

Нагадаємо, в інтерв'ю програмі "4esno з Ташею Трофимовою" на "4 каналі" почесний патріарх Православної церкви України Філарет нагадав про себе несподіваними заявами – мовляв, Причиною пандемії коронавірусу Філарет назвав одностатеві шлюби та інші "гріхи людей" однією з основних причин пандемії коронавірусу у світі є людські гріхи, зокрема одностатеві шлюби. Також він вважає, що справжні віряни не інфікуються COVID-19, коли причащаються з однієї ложки. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити