image
 |  1141 26 Квітня 2024 | 23:31

Подарований будинок, машина тещі та понад мільйон зарплати: що в декларації головного поліцейського Волині

Начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко подав декларацію за 2023 рік. Його родина заощадила 1,3 мільйона гривень і 20 тисяч доларів. У власності головного поліцейського області лише одна земельна ділянка, а от на його дружину зареєстрували вже третю. Також у її володінні з’явився житловий будинок.

Декларацію про майно та доходи за 2023 рік Юрій Крошко подав 29 березня 2024 року, однак 9 квітня опублікував виправлений документ, - пише Сила правди.

Серед членів сім’ї правоохоронець вказав дружину Олену та сина Романа.

У власності начальника Головного управління Нацполіції у Волинській області лише одна земельна ділянка у селі Туровець Житомирської області площею 12 соток. А у його дружини – три земельні ділянки у селах Вереси та Глибочиця Житомирської області загальною площею 27 соток. Право власності на одну з них у Вересах зареєстрували на пані Олену минулого року. У цьому ж селі з 2023 року Олена Крошко має у користуванні гектар землі, власницею якої є її мати Людмила Романчук.

З нерухомості головний поліцейський області вказав також житловий будинок площею 252 квадратних метра у Вересах Житомирської області. Раніше ця нерухомість належала Тамілі Крошко – матері керівника поліції. У 2023 році будинок вартістю 426,5 тисячі гривень оформили на його дружину Олену: офіційно вона одержала житло як подарунок. У декларації Юрій Крошко зазначив, що сам він орендує у Тарасовому Луцького району квартиру площею 43 квадратних метра в Олени Киричук.

Серед транспортних засобів родини – лише Citroen C3 2018 року випуску. Автівка з 2023 року перебуває у користуванні дружини правоохоронця, а офіційною власницею транспорту є вже згадана Людмила Романчук – його теща. Ринкова вартість цього автомобіля – близько 12 тисяч доларів.

За минулий рік Юрій Крошко задекларував 1,2 мільйона гривень зарплати. Таким чином в середньому на місяць він отримував 102,6 тисячі гривень. Ще майже 300 гривень він одержав від профспілки як подарунок у негрошовій формі, мав 435 гривень процентів та 50 гривень інвестиційного прибутку від ТОВ «Кінто, ЛТД».

У 2023 році Юрій Крошко придбав також дев’ять державних облігацій номінальною вартістю тисяча гривень кожна.

Його дружина Олена Крошко одержала 920 тисяч гривень завдяки підприємницькій діяльності, що пов’язана з оптовою торгівлею продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами. Також вона отримала 760 тисяч гривень від відчуження рухомого майна. Схоже, що йдеться про автівку Nissan Patrol 2007 року випуску, яка належала їй з 2019-го. Додатково 7,1 тисячі гривень надійшли дружині як банківські проценти.

Водночас серед власних заощаджень подружжя вказало 1,3 мільйона гривень і 20 тисяч доларів – як у готівці, так і на банківських рахунках. У 2022 році ці цифри були значно меншими: родина сукупно задекларувала 836,5 тисячі гривень.

У розділі видатків головний поліцейський області не зазначив жодної інформації.

Варто додати, наприкінці лютого цього року з’явилася інформація про обшуки вдома і на роботі у начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрія Крошка. Ні поліція, ні ДБР справу досі не коментують. Втім, невдовзі в мережі з’явилися фото з обшуку на території житлового будинку, який імовірно належить сім’ї Крошка. На фото видно квадроцикл та нову автівку Volkswagen Touareg 2023 року випуску. Жоден з цих транспортних засобів не зазначений у декларації правоохоронця за 2023 рік.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити