image
 |  5 19 Лютого 2021 | 23:08

Податкові махінації: Луцький забудовник з мільйонним капіталом заплатить штраф 85 гривень

Генеральний директор будівельних компаній Волині ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ігор Чорнуха заплатить 85 гривень штрафу за заниження податку на прибуток майже на 800 тисяч гривень.

Таку постанову 2-го лютого 2021-го року ухвалив голова Луцького міськрайонного суду Анатолій Пахолюк, - про це пише «Сила правди».

Як йдеться у рішенні, гендиректор «ЛСТМ №536» Ігор Чорнуха порушив порядок податкового обліку, в результаті чого податок на прибуток ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» за дев’ять місяців 2020-го року було занижено на 793 052 гривні. Захисник Чорнухи адвокат Юрій Зубашенко його протиправних дій не заперечував. Винним у порушенні порядку утримання та перерахування податку на доходи фізичних осіб і подання відомостей про виплачені доходи забудовника визнав і суддя, зобов’язавши його сплатити штраф розміром 85 гривень і судовий збір 454 гривні.

В той же день суддя Пахолюк визнав Чорнуху винним у ще одному порушенні, пов’язаному з податками. Зокрема, що він подав до податкової недостовірні дані і не перерахував податок на доходи та військовий збір вчасно. Адвокат знову ж не заперечував провину, а Чорнуха знову отримав покарання. Щоправда, поблажливіше за попереднє — 51 гривня штрафу та все ті ж 454 гривні судового збору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку фірма ексрегіонала планує оренду землі під кафе

Нагадаємо, що ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» цього року виповниться 60 років. Його генеральним директором Ігор Чорнуха став у 2011-му році, у 2014-му спробував себе і в політиці, ставши депутатом Волинської обласної ради від Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Проте, пробув у цьому статусі лише рік. 

За даними податкових звітів у 2019 році чистий прибуток «Луцьксантехмонтажу №536» становив майже 29,5 мільйонів гривень, а в 2018 році – 19,2 мільйона.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити