image
 |  0 31 Жовтня 2018 | 12:33

Подорожчають розмови по телефону

В Україні з 1 листопада подорожчають телекомунікаційні послуги. Вартість стаціонарного телефонного зв'язку у середньому зросте на 17% у містах і 18,8% - у селах.
Нові тарифи затверджені рішенням Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації від 18 вересня 2018-го. Воно набирає чинності з 1 листопада 2018-го, йдеться на сайті Верховної Ради.
На першому етапі послуги подорожчають для населення. Зокрема, підвищиться місячна абонплата за користування телефоном із погодинною оплатою місцевих розмов. Для жителів міст тарифи у середньому зростуть на 17%, сіл — на 18,8%. Це додасть 3-7 грн до нинішнього тарифу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За що можуть позбавити водійських прав

Крім того, документом затверджено граничні тарифи на зазначені послуги на період із 1 січня 2019-го. Тоді відбудеться подорожчання для всіх категорій користувачів. Це дозволить зрівняти тарифи між категоріями абонентів у місті та селі. Таким чином, 2019-го послуги телефонного зв'язку подорожчають ще на 2-5 грн.
Оператори мають право знижувати граничні тарифи, але не нижче рівня собівартості відповідної послуги.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити