image
 |  7 1 Липня 2020 | 11:03

Поєднання міської та сільської зони може дати Нововолинській ОТГ поштовх для розвитку, – Андрій Бадзюнь

Маємо розглядати розвиток громади як цілісного організму. Насправді поєднання міської та сільської зони може дати поштовх для розвитку. Розширюються можливості приходу інвесторів. Є більше варіантів для появи сучасних підприємств з переробки агросировини.

Про це заявив у інтерв'ю для волинських ЗМІ голова Іваничівської районної ради, член ВО "Свобода" Андрій Бадзюнь.

"До Нововолинська приєднують селище Благодатне, села Кропивщина, Грибовиця, Гряди, Хренів, Тишковичі, Низкиничі. Для того, щоб ця громада функціонувала як єдиний організм, в першу чергу, варто подбати про забезпечення інфраструктури між населеними пунктами. Адже жителі сіл повинні бути забезпечені поїздом до центру громади. Тобто, потрібні якісні дороги.

Медична допомога – ще один елемент соціальної сфери. Елементарні медичні послуги мають бути доступні не лише у місті, а й у селах. Зараз є проблема з прийомом мешканців сіл міською лікарнею. З утворенням ОТГ всі її мешканці мають отримати безперешкодний доступ до профільного лікування", – вважає Андрій Бадзюнь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські шахти не можна закривати, поки не буде збудована шахта №10, – Андрій Бадзюнь

"Ми маємо розглядати розвиток громади як цілісного організму. Насправді поєднання міської та сільської зони може дати поштовх для розвитку. Однак це досить серйозний і відповідальний об’єм роботи, який потрібно провести максимально грамотно. Розширюються можливості приходу інвесторів. Є більше варіантів для появи сучасних підприємств з переробки агросировини. Головне, щоб у новій громаді ніхто не почував себе дискримінованим і від об’єднання виграли усі.

В ідеалі, я бачу запровадження smart-системи комунікації жителів громади з новообраним керівництвом. Це не є на сьогодні ноу-хау, а вимога часу щоб кожен мешканець міг зареєструватися на прийом в електронному кабінеті чи відправити повідомлення до профільного управління міської ради. Нам, в першу чергу, потрібно відходити від старих, неефективних та затратних в плані часу і комунікації методів управління", – додає Андрій Бадзюнь.

Детальніше про проблеми Нововолинська та способи їх розв'язання - в інтерв'ю Андрія Бадзюня "Нововолинськ застряг у минулому, адже ним керує команда з 90-х".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити