image
 |  2 30 Червня 2020 | 20:35

Волинські шахти не можна закривати, поки не буде збудована шахта №10, – Андрій Бадзюнь

Сьогодні гостро стоїть питання закриття окремих шахт у Нововолинську. Але їх не можна закривати, поки не буде збудована шахта №10, тому що зникнуть фахівці.

Про це заявив у інтерв'ю для волинських ЗМІ голова Іваничівської районної ради, член ВО "Свобода" Андрій Бадзюнь.

"Як показує світовий досвід, промислові мономіста завжди перебувають в особливому становищі. Їх профільна спеціалізація несе в собі певні ризики. Якщо основна галузь занепаде чи буде змушена в силу об’єктивних причин згорнути свою діяльність – місто занепадатиме разом з нею. Для того, щоб убезпечитися від такого сценарію, треба працювати над диверсифікацією економіки Нововолинська.

Сьогодні стоїть питання закриття окремих шахт. Але не можна закривати їх, поки не буде збудована шахта №10, тому що зникнуть фахівці. Безумовно, потрібно залучати інвесторів, сприяти розвитку бізнесу та відкривати нові робочі місця в різних секторах економіки. У Нововолинську є багато успішних підприємців. Їм просто треба не заважати працювати", - вважає Андрій Бадзюнь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Змінити Нововолинськ зможе лише нова команда, — Андрій Бадзюнь

"Найбільше мене турбує відсутність стратегії розвитку. Здається, що міська влада не знає, куди має рухатися Нововолинськ, вона застрягла у минулому. Сьогодні Нововолинськ – не те місто, яке може привабити велику кількість людей. Навпаки, багато хто замислюється над виїздом із міста. Це дуже сумно. Адже Нововолинськ втрачає свій потенціал", - додає Андрій Бадзюнь.

Детальніше про проблеми Нововолинська та способи їх розвязання - в інтерв'ю Андрія Бадзюня "Нововолинськ застряг у минулому, адже ним керує команда з 90-х".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити