image
 |  4 23 Липня 2020 | 08:48

Погані дороги та злі собаки: оприлюднили деталі другої ДТП автівки луцьких муніципалів (ФОТО)

Автівка Департаменту муніципальної варти Луцька «Renault Duster» навесні 2020-го двічі потрапила у дорожньо-транспортні пригоди. На її ремонт і технічне обслуговування за п’ять місяців витратили майже 150 тисяч гривень і, як виявилось, це ще не все.

«Сила правди» вже розповідала про першу аварію, в яку потрапив автомобіль муніципалів. Вона відбулася 20 березня у Луцьку. Винуватцем тоді став юрист департаменту Дмитро Чіпак. Як йдеться у матеріалах судової справи, водій не впорався з керуванням і в’їхав у машину «Hyundai Sonata», внаслідок чого постраждали обидві автівки. Вартість ремонту службового автомобіля тоді обійшлася у понад 40 тисяч гривень. 

Тоді суд визнав Дмитра Чіпака винним за 124-ою статтею Кодексу України про адміністративні правопорушення та оштрафував його на 340 гривень, зобов’язавши сплатити і 420 гривень судового збору.

У відповідь на запит «Сили правди» виконавчий комітет Луцької міської ради повідомив, що 13 квітня 2020-го ця ж автівка знову потрапила в аварію. Цього разу ДТП не оформлювали. У патрульній поліції Волинської області сказали, що їм нічого не відомо про цей інцидент із автомобілем муніципалів.

В міськраді зазначили, що за кермом службової автівки знову був Дмитро Чіпак – старший інспектор з адміністративно-претензійних матеріалів Департаменту муніципальної варти. ДТП нібито сталася ввечері, під час несприятливих погодних умов. Точний час та місце інциденту не повідомляється.

«ДТП сталася внаслідок засліплення водія у вечірню пору доби при несприятливих погодних умовах (дощ) на ділянці шляху з «закритим поворотом» в населеному пункті, коли на проїзджу частину вибігла зграя собак. З метою уникнення зіткнення з зустрічним автомобілем водій здійснив маневр, та потрапив у кювет. Остаточна сума за ремонт авто є ще не погашеною», – йдеться у листі Луцькради за підписом першого заступника міського голови Григорія Недопада.

Чи застовували до працівника Дмитра Чіпака якісь стягнення на робочому місці, наприклад догани, – не відомо. В міськраді проігнорували це питання «Сили правди».

На ремонт автівки після квітневої аварії Департамент муніципальної варти вже витратив 84 тисячі гривень з міського бюджету. Саме таку суму становлять транзакції, здійснені департаментом 17 квітня та 28 травня 2020-го року. Ремонт і обслуговування авто здійснювала компанія «Волинь-Авто».

Співробітник муніципальної варти Дмитро Чіпак спочатку пообіцяв дати коментар «Силі правди» у позаробочий час, сказавши, що має багато роботи. Проте вже наступного дня заблокував мобільний журналістки і написав, що не бажає розмовляти після публікації про першу ДТП, в яку він потрапив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захоплення заручників у Луцьку люди вважають інсценуванням від правоохоронців (ВІДЕО)

Нагадаємо, що раніше прохання поспілкуватися про багатостраждальну автівку проігнорувала і очільниця Департаменту муніципальної варти Луцька Юлія Сиротинська. Впродовж тижня вона так і не знайшла часу відповісти на кілька запитань.

Про обидві ДТП стало відомо після того, як світлини пошкодженого авто потрапили в соціальні мережі. Попри те, що купували і ремонтували машину за кошти з міського бюджету, влада міста досі не опублікувала офіційних коментарів стосовно аварій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіть вивіски не знімали: попри карантин, у Луцьку продовжує функціонувати «Спортлото» (ФОТО)

Відзначимо, що службове авто «Renault Duster» Департамент муніципальної варти Луцької міської ради придбав у березні 2018-го року. Тоді воно обійшлося їм у 566 тисяч 200 гривень.

Марія Смик, журналістка Центру журналістських розслідувань "Сила правди"

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити