image
 |  2 19 Жовтня 2021 | 11:06

Погода здивує українців потужним потеплінням

Цього тижня, з 18 по 24 жовтня, на українців чекають періоди похолодання і потепління. Дощі будуть змінюватися сухою і сонячною погодою і навпаки. Весь тиждень Україну супроводжуватимуть температурні "гойдалки", проте ближче до вихідних погода стабілізується і температура повільно піде на спад.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

У понеділок, 18 жовтня, в більшості західних, північних і центральних областей очікується похмура погода, а температура не підніметься вище +9°...+12°. На південному сході буде сонячно, повітря прогріється до +13°...+15°.

У вівторок, 19 жовтня, по всій країні похолодає. У більшості областей очікується +9°...+12°, лише на півдні України стовпчики термометрів подекуди покажуть +14°. Місцями у західних, східних, а також у Дніпропетровській та Запорізькій областях очікуються дощі.

У середу, 20 жовтня, погода істотно зміниться на Заході України. Дощі очікуються лише у Волинській та Рівненській області, а от температура підніметься до +14°...+19°. Прохолодніше всього буде на Сході України - до +10°.

У четвер, 21 жовтня, потепління пошириться по всій країні. Найтепліше буде в західних областях, де стовпчики термометрів підскочать до +16°...+22°. На решті території України - невелика хмарність, +15°...+18°.

У п'ятницю, 22 жовтня, погода в Україні знову почне змінюватися. Погіршення погоди прийде в західні області, де почнуться сильні дощі, а температура знизиться до +13°...+16°. На решті території поки буде тепло, сухо і сонячно, до +17°...+21°.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського хочуть підвищити мінімальні ціни на алкоголь

На вихідних в Україні продовжить знижуватися температура. Так, у суботу, 23 жовтня, тепло до +18°...+20° затримається ще на південному сході країни. Проте вже в неділю, 24 жовтня, максимально повітря прогріється лише до +11°...+ 13°, а на півночі та заході України - лише до +6°...+9°. Місцями також очікуються невеликі дощі.

Народний прогноз на тиждень

18 жовтня - Харитини мучениці. На березах і дубах листя залишаються - до суворої зими.

19 жовтня - Фома. Перший сніг сухий - буде гарне літо.

20 жовтня - Сергія мученика. Якщо хороша погода, то стояти їй три тижні (до 10 листопада). Якщо земля покриється сніжком, то через місяць буде справжня зима.

21 жовтня - Трифона і Пелагеї преподобних. Після Трифона-Пелагеї стає прохолодніше.

22 жовтня - Якова Алфєєва. Якщо на Якова випаде перший сніг, то до зими ще сорок днів.

23 жовтня - Євлампія. Куди ріжки Місяця покажуть, звідти дутимуть вітри.

24 жовтня - Філіпа. Місяць на Філіпа в тьмяному серпанку - до снігопаду. Ясний місяць - провісник морозу. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити