image
 |  14 1 Серпня 2020 | 13:19

Погуляйко натякнув волинянам, що 1 вересня їхні діти можуть зустріти не в школах

Коментуючи ситуацію із карантинними обмеженнями, голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко закликав волинян дотримуватися маскового режиму, соціальної дистанції та користуватися антисептиками, натякнувши, що 1 вересня їхні діти можуть зустріти не в школах.

“Пам’ятаймо, що наближається початок нового навчального року. Ми уже спробували навчати наших дітей дистанційно і дуже хочемо, аби з 1 вересня вони сіли за шкільні парти, а не за комп’ютери вдома. Однак, якщо епідеміологічна ситуація не буде відповідати вимогам МОЗ, освітні заклади будуть змушені закрити на карантин”, - заявив Погуляйко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотиpи кольоpи «коpонавіpусної» Волині: Луцьк – у «чеpвоній зоні»

Як нагадує ІА "Конкурент", Волинь включили до регіонів, де з 1 серпня вводяться суттєві карантинні обмеження, зокрема, й у Луцьку. Однак місцева влада вже висловила незгоду із таким рішенням уряду. 

“Розумію, що багато хто з вас уже стомився від необхідності постійного контролю за своїми діями та часто забуває одягнути маску чи обробити руки антисептиком. Але нам треба вчитися з цим жити, адаптовуватися до нових вимог та робити усе від нас залежне, аби ситуація залишалася контрольованою, а вірус не поширювався ще більше.

Тому звертаюся до кожного волинянина: не забуваймо одягати маски в публічних місцях і транспорті, користуватись антисептиками та дотримуватись соціальної дистанції. Дотримуймося цих правил під час богослужінь, масових заходів, перебуваючи в кінотеатрі, на відпочинку чи в закладах громадського харчування”, - цитуємо Погуляйка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьк не буде виконувати «недолугі, невчасні та непрофесійні рішення» і вводити «червону зону»

Він також додав, що ухвалюючи рішення, “уряд шукає баланс між карантинними заходами і забезпеченням комфортного життя громадян”.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити