image
 |  0 3 Серпня 2020 | 08:34

Показали прототипи перших польських електрокарів «Izera» (ФОТО)

Компанія ElectroMobility Poland представила дві моделі перших польських електроавтомобілів Izera. Гасло марки: «Мільйон приводів, щоб їхати далі».

Як пoвідoмляє «Yavp.pl» з пoсиланням на electromobilitypoland.pl, назва майбутнього польського електрокару походить від Ізерських гір, які знаходяться у південно-західній Польщі.

Під час презентації показали прототипи моделей SUV та хетчбек. Над зовнішнім виглядом автомобілів разом із польськими інженерами працювали італійські проєктанти з компанії Torino Design.

Електропривод Izera дозволить розігнатися дo 100 км/год за неповні 8 секунд. Виробники планують використовувати два акумулятори, що дозволить проїхати аж 400 км на одному заряді. Підзарядити саме авто можна буде на спеціальних станціях або вдома з використанням пристрою типу «powerwall».

Під час проєктування автомобілів марки Izera велику увагу приділили покращенню системи допомоги водієві. Електрокари будуть додатково укомплектовані електронним контролем стійкості авто (ECS), системою попередження про можливе зіткнення (FCW), системою моніторингу «сліпої зони» (BSW) та системою розпізнавання дорожніх знаків (TSR).

Наразі орієнтовна ціна на польські електрокари Izera не розголошується, однак виробники запевняють, що такі авто будуть не предметом розкоші, а засобом пересування, яке зможуть собі дозволити пересічні громадяни. Серійний випуск обіцяють запустити в 2023 році на окремо побудованому заводі в Сілезькому воєводстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учені з Тернополя винайшли пневмошолом від COVID-19 (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити