image
 |  13 29 Жовтня 2021 | 13:52

Показали, як мешканці луцького будинку борються з опалим листям

Мешканці луцького будинку розпочали компостувати органічне сміття.

Про це в facebook повідомила Оксана Тарабанюк.

"Сьогодні в Луцьку спробували компостувати органіку та опале листя в одному з ОСББ на вул. Володимирській, 111. Голова правління, пані Леся Сулік, активно підтримала екологічну ініціативу щодо компостування відходів біля джерела їх утворення, тобто біля житлового будинку. Спільно з ініціативними мешканцями дому змайстрували компостер. Екоактивісти Вадим Курбан, Сергій Качкало приїхали на зустріч з мешканцями будинку , щоб допомогти практичними порадами, розвіяти сумніви та навчити компостувати. Поки більшість людей з острахом і недовірою віднеслись до пропозиції самим почати компостувати органіку. Але молоді люди, їх маленькі діти допомагали вкладати органіку до компостера.

В жарких дебатах всі погодились з тим, що вчити компостувати потрібно наших дітей з раннього віку. А більшості дорослих дуже важко ламати сталі звички і свою свідомість.

Але зміни обов‘язково будуть! Як часто каже наша екоактивістка Наталя Гуркіна, країна - це люди! Від кожного з нас особисто залежить яким буде наше завтра.

Ось так ми сьогодні знову вчили лучан компостувати…" - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лікарні під Луцьком близько півтори сотні пацієнтів - під високими потоками кисню

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити